Business Hi-Tech

eBay provoaca dezamagire pe Wall Street

25.01.2005, 00:00 8

Actiunile companiei de comert online eBay au scazut cu 19% la sfarsitul saptamanii trecute, la o zi dupa ce anuntarea rezultatelor financiare i-a dezamagit pe specialisti, relateaza BBC News.
In ciuda faptului ca profitul net al eBay a crescut in perioada octombrie-decembrie cu 44%, la 205 milioane de dolari (158 milioane de euro), analistii de pe Wall Street se asteptau la mai mult. O zi mai tarziu, valoarea unei actiuni eBay a scazut cu aproape 20 de dolari, pana la 83,3 dolari, compania inregistrand una din cele mai mari scaderi ale zilei la bursa Nasdaq.
"Investitorii sunt dezamagiti din cauza scaderii performantei in ultimul trimestru al lui 2004, iar companiile sunt foarte, foarte precaute in ceea ce priveste primul trimestru al acestui an", a declarat un analist american citat de BBC.
Totusi, presedintele si directorul executiv al eBay, Meg Whitman, a numit anul 2004 ca fiind "un succes extraordinar", care a generat "un punct de plecare foarte bun" pentru 2005.
"Sunt mai increzatoare ca niciodata ca deciziile si investitiile facute in prezent vor asigura un viitor stralucit atat companiei, cat si comunitatii de utilizatori de pe toate meridianele", a spus Whitman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO