Business Hi-Tech

EBay ofera 300 milioane de dolari pentru Half.com

15.06.2000, 00:00 19



Compania de licitatii online eBay a cumparat magazinul virtual Half.com pentru mai mult de 300 milioane de dolari, informeaza Agentia Reuters. Oficiali ai companiei californiene au precizat ca eBay va achita contravaloarea societatii cumparate prin 4,6-5,5 milioane actiuni proprii. Luand in considerare pretul de inchidere la bursa a actiunilor eBay, tranzactia a fost evaluata de analisti la 312-374 milioane de dolari.

Conform pretului de vanzare a companiei, eBay va plati intre 1.250 si 1.500 de dolari pentru fiecare dintre cei 250.000 de clienti oficiali ai magazinului.

Half.com a fost fondata in iulie anul trecut, compania atragand pana in prezent investitii de 20 milioane de dolari. "Bazarul" (numit asa pentru faptul ca vinde carti vechi, CD-uri, filme si jocuri la jumatate de pret) se situeaza printre primele 20 de magazine, cele mai vizitate de pe Internet.

Spre deosebire de sistemul de vanzare al eBay in care cotarea unui anumit produs este stabilita prin licitatie, Half.com isi comercializeaza marfa la un pret predeterminat. Utilizatorii inregistrati care doresc sa vanda carti vechi, CD-uri, filme sau jocuri video pe site-ul companiei trebuie mai intai sa introduca codul de inregistrare al produsului intr-o baza de date care ii va sugera apoi pretul cu amanuntul obiectului oferit.

Vanzatorul nu poate cere mai mult de jumatate din pretul cu amanuntul sugerat de Half.com.

La fel ca eBay, Half.com obtine venituri din taxele percepute pentru listarea produselor si din comisioanele asupra pretului final al produsului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO