Business Hi-Tech

Early Game Ventures investeşte 600.000 de euro în noua companie de mobilitate urbană pornită de Mihai Rotaru, unul dintre fondatorii Clever Taxi

Early Game Ventures investeşte 600.000 de euro în noua...

Autor: Cristina Bellu

26.11.2019, 11:45 1110

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) anunţă o finanţare de peste o jumătate de milion de euro în startup-ul Neobility, înfiinţat şi condus de Mihai Rotaru, unul dintre fondatorii businessului Clever Taxi, achiziţionat recent de grupul Daimler.

Neobility dezvoltă tehnologii care sprijină noul val de soluţii de mobilitate urbană la nivel global, cu obiectivul de a îmbunătăţi radical capacitatea şi viteza de deplasare a locuitorilor oraşelor.

La rundă a participat şi Simple Capital, vehiculul de investiţii al lui Andrei Pitiş, care a fost şi primul angel investitor în Clever Taxi.

”Viziunea pe termen lung a Neobility este să devină o platformă pe care oraşele să o adopte pentru a-şi optimiza transportul public – aceasta presupunând şi o integrare perfect funcţională cu celelalte soluţii de transport personal. Problema mobilităţii urbane are impact direct în sănătatea oamenilor, cât şi în dezvoltarea economică şi imobiliară a oraşelor. O îmbunătăţire adusă în acest domeniu poate avea un efect de bulgăre de zăpadă pentru întreaga societate”, explică Mihai Rotaru, founder şi CEO al Neobility.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO