Business Hi-Tech

E imposibil sa gasim intr-un singur echipament tot ce ne dorim

17.03.2004, 00:00 30



Mihai Ciocarlie este corporate marketing manager la Orange Romania. Este pasionat, firesc, de comunicare. Sau, mai bine spus de echipamentele care il ajuta sa comunice. Nu are unul preferat, ci un intreg arsenal.



Toate aparatele pe care le foloseste la birou dar si in viata extra-office de zi cu zi indeplinesc o conditie: comunica perfect cu Mihai. Dar si intre ele. "Cel mai des folosesc, probabil, telefonul datorita functiei sale principale si anume apelul vocal. Tinand cont ca are si capabilitati de Pocket PC (este un model Orange SPV E200) a devenit un favorit. Imi pastreaza toata agenda de intalniri si lista de contacte, are un navigator de Internet, limitat ce este drept, dar foarte util pentru cazuri speciale", explica Mihai Ciocarlie. Cand pleaca in deplasari in interes de serviciu, organizatorul personal, un iPaq Pocket PC, este mult mai usor de folosit pentru a lua notite, a stabili intalniri si a nota alte contacte. Nici vorba de existenta vreunui dezavantaj din cauza dimensiunilor reduse ale echipamentului.



Laptopul este un instrument la fel de util si la birou cat si acasa, spune Mihai. "Cred ca cel mai important lucru este faptul ca toate aceste echipamente se pot interconecta intre ele avand ca punct comun reteaua privata a companiei, acolo unde sunt stocate informatiile. Toate echipamentele se sincronizeaza <on remote> cu contul meu de la companie conferindu-mi o flexibilitate maxima in comunicare", adauga Mihai Ciocarlie.



De fapt, toate aceste gadget-uri sau echipamente nu sunt o pasiune in sine. "Adevarata pasiune consta in a reusi sa folosesc sau sa adaptez toate posibilitatile pe care ele le ofera, in a reusi sa le conectez intre ele". In ultimul timp a devenit o adevarata provocare sa o faci, crede Mihai. Iti trebuie cunostinte tehnice avansate, multa rabdare si tocmai ingredientul cel mai important: pasiunea. "Echipamentele sunt tot mai complicate pentru ca producatorii vor sa inglobeze in ele functii pentru toate posibilele necesitati ale unei persoane. Departe de a ne usura viata ne trebuie din ce in ce mai multa experienta pentru a le configura si pentru a intelege cum si in ce conditii ne sunt folositoare sau ne incurca ", explica managerul Orange.



Si cum sa nu fii pasionat de comunicare cand chiar acesta este si jobul tau. Majoritatea echipamentelor pe care Mihai le foloseste sunt ale companiei si fac obiectul testelor de comunicatii. "Personal am achizitionat accesorii pentru ele. Dar un card de memorie SD de 256 MB care costa acum in jur de 200 USD il folosesc atat la telefon cat si la Pocket PC asa ca este o investitie personala destul de avantajoasa".



Accesoriile pentru Pocket PC au costat aproape cat echipamentul, adica undeva pe la 600 de dolari. "Cel mai amuzant lucru este faptul ca niciodata o persoana nu va gasi intr-un singur echipament tot ceea ce-si doreste, oricat de complex ar fi acesta iar daca totusi asta se va intampla, probabil ca va fi atat de complex incat nu va sti sa-l foloseasca". De aici si pasiunea lui Mihai de a incerca sa-si demonstreze ca producatorii inca nu au reusit sa creeze echipamentul pe care nu ar sti sa-l foloseasca.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO