Business Hi-Tech

După trei ani, un român devine din nou şef la Budapesta: Robert Redeleanu preia şi conducerea operaţiunilor UPC din Ungaria

După trei ani, un român devine din nou şef la...

Autor: Adrian Seceleanu

10.08.2016, 16:53 2022

Robert Redeleanu, care a devenit în iulie 2015 CEO al operaţiunilor locale ale companiei de cablu UPC România, va prelua şi conducerea filialei din Ungaria a americanilor de la Liberty Global, a anunţat operatorul. Este a doua oară când compania de cablu face această mutare: în vara anului 2013 Severina Pascu prelua pentru prima oară şi funcţia de CEO în Ungaria pe lângă cea din România. Anul trecut Severina Pascu a fost promovată CEO la nivel de regiune.

“Începând cu 1 septembrie 2016, Robert Redeleanu, CEO UPC România, preia şi funcţia de CEO UPC Ungaria şi va avea responsabilitatea conducerii operaţiunilor UPC din ambele ţări. Robert Redeleanu îşi va desfăşura activitatea de la biroul din Bucureşti, iar UPC România şi UPC Ungaria continuă să opereze ca entităţi separate. În acest nou rol, Robert Redeleanu îi succede lui Magnus Ternjo, actualul CEO UPC Ungaria, care a decis să părăsească Liberty Global, după o carieră de 15 ani în cadrul grupului”, conform datelor companiei.

În Ungaria UPC are 1,1 milioane de clienţi şi 2,11 milioane de abonamente, în timp ce pe plan local compania are 1,2 milioane de clienţi şi 2,18 milioane de abonamente. Pe piaţa din Ungaria UPC oferă şi servicii mobile pe lângă cele de comunicaţii fixe şi de televiziune prin satelit cu care este prezentă şi în România.

“Am toată încrederea că vasta experienţă de management a lui Robert, inclusiv cea dobândită în ultimul an la conducerea UPC România, reprezintă un atu important care îi va permite să contribuie în continuare la evoluţia şi succesul companiei, pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de creştere în România şi Ungaria”, a declarat Severina Pascu, CEO al Liberty Global pentru regiunea Europa Centrală şi de Est.

“Sunt nerăbdător să mă alătur echipei UPC Ungaria şi împreună să continuăm strategia de a le oferi clienţilor cea mai bună experienţă digitală. Responsabilitatea poziţiei de CEO al UPC pe două pieţe dinamice şi competitive înseamnă pentru mine o călătorie cu o destinaţie clară - succesul UPC în România şi Ungaria.”, a declarat Robert Redeleanu, CEO UPC România & Ungaria.

Robert Redeleanu s-a alăturat echipei UPC România în anul 2013, în poziţia de Chief Marketing Officer (CMO), după mai bine de 15 ani petrecuţi în industria bunurilor de larg consum, atât în România, cât şi în afara ţării. De la 1 iulie 2015, Robert Redeleanu este CEO al UPC România.

De-a lungul timpului, a ocupat diferite poziţii de management în marketing şi marketing operations. A condus Scandia Foods din poziţia de CEO (2009-2011), iar între 2006 şi 2009, a deţinut rolul de Director de Marketing pentru Unilever Rusia, Ucraina şi Belarus. Anterior (2004-2006), Robert a lucrat în industria de telecomunicaţii, fiind Director de Marketing pe România pentru operatorul Telemobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO