Business Hi-Tech

Dupa Romania, Microsoft vinde cartele Office in alte zece tari

05.10.2007, 19:32 21

Dupa succesul inregistrat de vanzarile pachetelor Office Professional 2007 pe baza de cartele preplatite in trei dintre cele patru tari pilot, printre care se numara si Romania, Microsoft ia in considerare lansarea serviciului in patru pana la zece tari in urmatorul an, a declarat Chris Capossela, corporate vice president al companiei.
Microsoft Romania a introdus la sfarsitul lunii iunie un nou sistem de comercializare a suitei de aplicatii Office, care permite plata licentei pe masura ce software-ul este folosit. Pachetele Office preplatite se gasesc in reteaua companiilor K Tech Ultra PRO, Complet Electro Serv (Altex), Depozitul de Calculatore (Romsoft), ETA 2U si Proca Romania (RTC).
Un card care prelungeste licenta Office 2007 cu 3 luni costa 79 de lei, inclusiv TVA, in timp ce pretul unei licente complete Microsoft Office Professional 2007 se ridica la aproximativ 1.300 de lei. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor, Microsoft Romania a raportat in 2006 un profit de 14,24 mil. lei (4,04 mil. euro), la o cifra de afaceri de 57,56 mil. lei (16,33 mil. euro).
Veniturile companiei au crescut cu 45-47% in anul fiscal ce s-a incheiat la 30 iunie, piata locala avand cel mai rapid ritm de crestere din Europa de Sud-Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO