Business Hi-Tech

Dupa Nokia, si Ericsson este interesat de Cluj

15.03.2007, 20:07 15

Ericsson, cel mai mare producator mondial de echipamente telelecom, este interesat sa investeasca la Cluj, fapt ce ar putea determina constructia unui nou parc industrial. Viorel Gavrea, directorul Parcului Industrial Tetarom, a declarat pentru ZF ca s-au purtat discutii cu Ericsson pentru demararea unei investitii care urmeaza sa fie localizata in parcul din Cluj. "Ericsson ar putea sa investeasca in parcul industrial Tetarom 3 intrucat aici, dupa realizarea investitiei Nokia va mai ramane un teren de aproximativ 50 de hectare", a precizat acesta. In conditiile in care investitorii vor solicita o suprafata mai mare, oficialii Tetarom nu exclus posibilitatea de a infiinta un nou parc industrial la Cluj.
Discutiile sunt confirmate si de presedintele Consiliului Judetean Cluj. "Am avut o intalnire preliminara cu reprezentantii Ericsson, in care ne-au pus o serie de intrebari. Au venit, s-au interesat de terenuri, de hale (...) Mai mult nu pot sa va spun", a declarat agentiei Mediafax presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara.
In prima jumatate a lunii februarie, oficiali ai Ericsson s-au intalnit cu premierul Calin Popescu-Tariceanu la Palatul Victoria, iar in cadrul acelei discutii ei s-au aratat interesati de deschiderea in regiune a unui centru de suport global. De asemenea reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au confirmat ca a avut loc o intalnire cu oficialii producatorului suedez de echipamente pentru telecomunicatii la inceputul lunii martie, unde acestia s-au aratat interesati sa investeasca in judetul Cluj. Viorel Gavrea a mai precizat ca, pe langa Ericsson, s-au mai purtat discutii cu o alta firma care a solicitat 200 de hectare pentru o investitie. "Firma a fost trimisa de la Bucuresti de Agentia Nationala de Investitii si pentru satisfacerea cererii ar mai trebui sa realizam un parc industrial, Tetarom 4, eventual", a adaugat Gavrea.
Foarte aproape de o investitie la Cluj este si Nokia. Oficialii Consiliului Judetean au confirmat faptul ca producatorul finlandez intentioneaza sa investeasca aproximativ 200 mil. euro intr-o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj, iar discutia finala dintre reprezentantii Consiliului Judetean si cei ai grupului finlandez, in urma careia acestia vor decide daca aleg Romania, va avea loc saptamana viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO