Business Hi-Tech

După moartea lui Mark Hurd, noul şef al Oracle este Safra Catz, al cărei tată este român. Ea este unul dintre cei mai bine plătiţi directori de pe Wall Street, pachetul salarial obţinut în 2018 fiind de nu mai puţin de 108 milioane de dolari

După moartea lui Mark Hurd, noul şef al Oracle este...

Autor: Alexandru Nanu

19.10.2019, 12:56 2232

Safra Catz a preluat condudcerea Oracle, una dintre cele mai mari companii din lume care are în România raportat anul trecut o cifră de afa­ceri netă de 961 milioane lei (circa 206,6 mil. euro), cu 7% mai mică faţă de 2017, aceasta fiind prima scădere în­re­gistrată de la înfiinţarea companiei în 2002.

Pachetul salarial al noului şef Oracle, Safra Catz, afost format anul trecut dintr-un venit salarial cash de 4 milioane de dolari, la care s-au adăugat un pachet de opţiuni de acţiuni de 104 milioane de dolari.

Tatăl noului şef Oracle, Safra Catz, este din Huşi.

În anul 2015, în după incidentul de la Colectiv, în care printre victime s-au numărat şi angajaţi Oracle la aceas vreme, Safra Catz, CEO Oracle a veni în România pentru a oferi sprijin familiilor îndoliate şi prietenilor, precum şi celor care depun eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor.

Mark Hurd a devenit director general al Oracle în 2014.

Oracle România, subsidiara locală a gigantului ame­rican IT cu acelaşi nume, în 2017, afa­cerile locale ale gigantului american depăşiseră pentru prima dată pragul de 1 mld. lei, majorându-se cu aproape 16% faţă de 2016.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, gigantul american şi-a crescut în schimb profitul net pe plan local, acesta situându-se la 37 milioane lei în 2018, plus 64% comparativ cu anul precedent. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Oracle Ro­mâ­nia a avut în medie 4.463 de salariaţi anul trecut, cu 321 mai mulţi decât în 2017. Gigantul american are în Ro­mâ­nia echipe dedicate pentru o serie de la activităţi non-teh­ni­ce, cum ar fi zona financiară, contracte, relaţia cu parte­ne­rii, salarizare sau „deal management“, la activităţi teh­nice precum suport hardware, software, relaţii cu clienţii, con­sultanţă vânzări, consultanţă pentru clienţii din Ame­rica de Nord şi dezvoltare software.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO