Business Hi-Tech

După Google, a venit rândul unui alt gigant internet să îşi încerce norocul pe piaţa smartphone-urilor. Facebook ne pregăteşte un telefon

După Google a venit rândul unui alt gigant internet să îşi încerce norocul pe piaţa smartphone-urilor. Facebook ne pregăteşte un telefon

Autor: Adrian Voicu

20.09.2010, 10:48 25

Facebook a început lucrările la un nou telefon mobil, audeclarat pentru TechCrunch o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Conform site-ului, compania internet lucrează la construireasoftului pentru telefon şi colaborează cu o terţă parte pentru aconstrui partea de hardware.

Astfel, la proiectul secret lucrează doi programatoriimportanţi, Joe Hewitt şi Matthew Papakipos, restul angajaţilorpărând să nu ştie nimic despre un astfel de telefon.

Site-ul menţionează că cei doi au experienţă în sisteme deoperare. Astfel, Hewitt a participat la crearea browserului Firefoxşi a unui sistem de operare de tip web (asemănător sistemului deoperare Chrome la care lucrează Google), Parakey, care a fostachiziţionat în 2007 de Facebook. De asemenea, Hewitt a creat toateaplicaţiile Facebook pentru iPhone, dar şi alte aplicaţii.

Papakipos a condus proiectul sistemului de operare Google ChromeOS până în iunie, părăsind însă compania şi angajându-se laFacebook.

Google a lansat la începutul anului un telefon propriu după ceanterior a pregătit terenul prin lansarea pe piaţă a sistemului deoperare pentru smartphone-uri Android. Nexus One, telefon lansat deGoogle la 5 ianuarie a fost realizat în colaborare cu companiataiwaneză HTC. Înainte de lansarea acestui telefon au existatzvonuri cu privire la un posibil Google Phone pe site-urilespecializate, dar compania a negat orice informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO