Business Hi-Tech

După ce a interzis exchange-urile de criptomonede şi strângerile de fonduri prin ICO, China vrea să interzică accesul la site-urile care au legătură cu monedele virtuale

După ce a interzis exchange-urile de criptomonede şi...

Autor: Răzvan Botea

11.02.2018, 15:00 286

Autorităţile de la Beijing plănuiesc să blocheze accesul la site-urile care au legătură cu criptomonedele în cea mai nouă mişcare de a controla ceea ce Beijingul consideră o investiţie riscantă, raportează agenţia de presă de stat din China, conform The Wall Street Journal.

Autorităţile de reglementare plănuiesc o listă de măsuri care vizează site-urile de trading, atât cele naţionale, cât şi cele internaţionale, conform unui raport al celor de la Financial News, publicaţie afiliată Băncii Centrale din China.

După ce iniţial a încurajat fenomenul criptomonedelor, Banca Centrală a început să dea înapoi anul trecut, interzicând exchange-urile şi strângerile de fonduri prin ICO (Initial Coin Offering), deşi nu a interzis tranzacţiile private.

Această nouă mişcare pare să închidă anumite canale pentru tradingul privat de criptomonede, care a continuat prin aplicaţiile de social-messaging şi site-urile străine.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Administraţia Spaţiului Virtual al Chinei sau Ministerul Industriei şi Tehnologia Informaţiei nu au răspuns pentru declaraţii.

Un raport al agenţiei de presă guvernamentală, Xinhua, arată că autorităţile „vor reglementa activităţile investitorilor interni în tranzacţiile din cadrul ICO-urilor şi al monedelor virtuale, întrucât riscurile din acest sector sunt mari”. Detaliile despre măsurile ce vor fi luate nu au fost transmise.

Site-urile care au legătură cu bitcoin din China sau din afara graniţelor acesteia nu au avut parte de probleme recent, deşi multe dintre acestea au fost blocate în trecut, conform investitorilor şi antreprenorilor. Website-urile locale continuă să ofere servicii din sfera criptomonedelor.

Nu este clar cât de eficientă va fi interdicţia la aceste site-uri. China menţine active sisteme care blochează accesul la mai multe site-uri pe care guvernul acesteia le consideră inadecvate. Mai mulţi traderi de criptomonede folosesc diferite metode pentru a împiedica aceste măsuri.

„Guvernul reacţionează foarte repede”, spune Ron Cao, un investitor care a finanţat un exchange de bitcoin înainte de prohibiţie. ”Asta arată puterea guvernului. Urmează reguli şi mai stricte, asta este clar.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO