Business Hi-Tech

Dragoş Preda, Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor: Tehnlogia 5G este inovatoare, dar nu se poate realiza cu preţul securităţii reţelor. Trebuie să fie un efort continuu, colectiv a ţărilor membre UE

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Dragoş Preda, Secretar de Stat, Ministerul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.05.2020, 15:45 609

Dragos Preda, secretar de stat şi minustrul Transporturilor, Insfrastructurii şi Telecomunicaţiilor, consideră că pentru dezvoltarea reţelei 5G este necesar un efort continuu din partea tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene pentru a asigura şi securitatea acesteia.

„Tehnlogia 5G este profund inovatoare, dar nu se poate realiza cu preţul securităţii pieţei interne. Trebuie să fie un efort continui, colectiv al ţărilor membre UE pentru a asigura o securitate ridicată a reţelelor”, a spus Dragos Preda, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

El a adăugat că planul construit în vederea dezvoltării reţelei 5G trebuie să ţină cont de criza generată de pandemia de Covid-19.

„Securitatea cibernetică este un domeniu vital pentru toată Europa, dar are nevoie de un plan de investiţii adaptat la contextul actual. Stabilirea unui centrul european pentru domenul securităţii cibernetice este unul dintre cele mai eficiente răspunsuri ale Uniunii Europene la criza provocată de coronavirus. Iar România a fost un cotnribuitor activ la dezbaterile asupra securităţii cibernetice.”

 

Alte declaraţii:

Experienţa şi lecţiile învăţate pe alte pieţe ne vor ajuta să încadrăm cât mai bine dezvoltările pentru România.

Tehnologia 5G înseamnă un nou stil de viaţă – telemedicină, teleşcoală, telemuncă, timp gestionat mai eficient.

Securitatea înseamnă prevenţie şi maturitate. Este un lucru determinant pentru o democraţie sănătoasă. Digitalizarea trebuie să se fundamenteze pe dezvoltarea reţelelor şi securitatea acestora.

Pentru dezvoltarea acestor reţele şi a securităţii este necesar „să vorbim aceeaşi limbă” în toate dimensiunile de dezvoltare ale UE. La 26 martei 2019 a fost emisă recomandarea Comisiei Europene privind securitatea reţelei 5G, unde au fost stabiliţi paşii care urmează să fie luaţi la nivel European pentru a controla fenomenul. Emitera documentului s-a făcut la cerinţele Consiliului European.

Tehnologhia face posibilă telemunca, telemedicina, dar acestea aduc o schimbare pozitivă în societate doar dacă putem garanta siguranţa şi securitatea reţelelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO