Business Hi-Tech

Două start-up-uri tech româneşti, AIMED/LEDD, care dezvoltă o soluţie de diagnostic diferenţial în ecografia pulmonară, şi Tully, un asistent inteligent pentru gestionarea emoţiilor, participă la finala EIT Health InnoStars

Două start-up-uri tech româneşti, AIMED/LEDD, care...

Autor: Ioana Nita

25.10.2021, 00:00 95

Două proiecte româneşti de tehnologie - LEDD şi Tully - participă la finala competiţiei EIT Health InnoStars Awards de anul acesta care va avea loc pe data de 27 octombrie. Start-up-ul AIMED dezvoltă soluţia LEDD de diagnostic diferenţial în ecografia pulmonară, în timp ce Tully este un asistent inteligent pentru gestionarea emoţiilor ce ajuta persoanele cu afecţiuni complexe să îşi recunoască, monitorizeze şi gestioneze emoţiile.

Programul EIT Health InnoStars vine în ajutorul start-up-urilor din regiuni europene emergente, pentru ca acestea să-şi valideze inovaţiile în domeniul sănătăţii, să atragă investitori şi să reducă din timpul necesar lansării lor pe piaţă.

Anul acesta, în cea de-a cincea ediţie a programului, au fost 15 echipe finaliste care au primit finanţare în valoare de 25.000 euro, training, mentorat individual şi oportunitatea de a participa la două boot campuri europene. După 4 luni de program, 10 dintre aceste echipe vor concura şi în cadrul marii finale a premiilor Innostars 2021, unde câştigătorul primului loc va primi o finanţare suplimentară de 25.000 euro, cel de-al doilea clasat – 15.000 euro şi cel de-al treilea de 10.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO