Business Hi-Tech

Doi puşti au făcut o aplicaţie foto pentru smartphone-uri pe care au vândut-o cu 1 mld. $

Autor: Adrian Seceleanu

11.04.2012, 00:02 176

Instagram, un start-up online înfiinţat în 2010 care nu are venituri şi 13 angajaţi, al cărui unic produs este un soft pentru smartphone-uri care le permite utilizatorilor să publice online şi să voteze sau să comenteze fotografii, a fost achiziţionat de Facebook pentru 1 mld. $, într-o tranzacţie care a luat prin surprindere industria online.

Kevin Systrom şi Mike Krieger - fondatorii Instagram, sunt absolvenţi ai universităţii Stanford. Krieger, originar din Brazilia, a mai avut un singur loc de muncă înainte să fondeze Instagram. În urmă cu un an Instagram valora doar 20 mil. $, dar acum fondatorii companiei s-au trezit peste noapte multimilionari. Doar Kevin Systrom ar putea încasa 400 mil. $ pentru acţiunile pe care le avea la Instagram.

Instagram are peste 30 de milioane de utilizatori, în timp ce Facebook are peste 840 de milioane. "Facebook cumpără o companie similară în sensul că are o creştere rapidă, nu are venituri sau un model de business, dar a devenit parte a culturii online", a comentat Ray Valdes, analist al companiei de analiză Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO