Business Hi-Tech

Divorţul de Samsung este dificil pentru Apple, care nu găseşte furnizori de acelaşi calibru

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

30.06.2013, 21:52 1395

Apple are dificultăţi în ceea ce priveşte „divorţul“ de rivalul asiatic Samsung Electronics, deoarece nu a reuşit să găsească furnizori de cipuri care să poată face faţă exigenţelor companiei americane, potrivit Wall Steret Journal. Cele două companii îşi dispută primele două locuri pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor, o rivalitate aprinsă care a generat numeroase litigii, în întreaga lume, privind drepturile de proprietate intelectuală pe diverse tehnologii.

Ambele companii încearcă să obţină interdicţii pe importul sau comercializarea produselor concurente în 30 de ţări. Cu toate acestea, Samsung este principalul furnizor de piese pentru Apple, producând microcipurile regăsite în iPhone şi iPad. Apple a reuşit, în luna iunie, după mai mulţi ani de întârzieri cauzate de diverse probleme tehnice, să încheie un acord cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), unul dintre cei mai mari producători de microcipuri la nivel mondial.

TSMC va începe să producă procesoare pentru Apple începând de anul viitor, potrivit unui executiv al companiei taiwaneze. Acordul a fost întârziat de diverse probleme tehnice, TSMC nereuşind, până în prezent, să respecte standardele Apple în ceea ce priveşte viteza cipurilor şi consumul de energie, potrivit mai multor oficiali ai companiei asiatice.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO