Business Hi-Tech

Divizia de IT a Metro a ajuns discret la 800 de oameni în România şi vrea să se extindă

Juergen Boekholt (stânga) şi So­rin Lăpădat, Metro Systems România

Juergen Boekholt (stânga) şi So­rin Lăpădat, Metro Systems România

Autor: Adrian Seceleanu

09.07.2014, 00:07 2775

Divizia de IT a grupului Metro, unul dintre cei mai mari re­taileri din Europa, a ajuns discret la aproximativ 800 de angajaţi în România şi are în continuare în plan extinderea ac­tivităţii, în condiţiile în care Bucureştiul a devenit un centru-cheie în dezvoltarea de soluţii şi furnizarea de servicii de suport IT pentru cele aproximativ 30 de ţări în care gigan­tul german are operaţiuni.

„Din anul 2006 de când am demarat operaţiunile Metro Systems România, am angajat în jur de 100 de oameni pe an astfel că acum avem 760 de oameni. În prezent căutăm încă 40 de oameni“, a declarat într-un interviu pentru ZF Juergen Boekholt, managing director al Metro Systems România.

Iniţial, echipa locală a diviziei de IT a fost formată din specialiştii IT preluaţi de la reţeaua de magazine Metro Cash & Carry, iar din anul 2006 compania a demarat campanii de re­crutare pe măsură ce a preluat treptat din ce în ce mai mul­te responsabilităţi la nivel de grup. Echipa din România con­tribuie acum la cele mai importante activităţi ale Metro Sys­tems, de la proiectarea, dezvoltarea şi livrarea şi imple­men­ta­rea unor soluţii de IT până la verificările de calitate, operarea in­frastructurii şi serviciile de suport şi mentenanţă, spune So­rin Lăpădat, managing director al Metro Systems România. „Soluţiile dezvoltate în România sunt utilizate la nivel internaţional de întreg grupul“, a spus Lăpădat.

În acest an, compania şi-a extins operaţiunile într-un centru de suport deschis la Braşov, de unde asigură servicii suport IT pentru sediul central al Metro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO