Business Hi-Tech

Diverta a relansat magazinul dol.ro cu ContentSpeed

Diverta a relansat magazinul dol.ro cu ContentSpeed

Octavian Radu, şeful Diverta

Autor: Adrian Seceleanu

01.02.2012, 00:04 1821

Diverta, cel mai mare retailer de carte local deţinut de omul de afaceri Octavian Radu, a implementat o nouă soluţie software pentru magazinul online dol.ro, furnizată de ContentSpeed, un furnizor de soluţii personalizate pentru comerţ electronic, parte a grupului Senior Software.

"Platforma ContentSpeed a înlocuit-o pe cea oferită de un lider mondial în domeniul software. Această schimbare a avut la bază necesitatea creşterii productivităţii şi a flexibilităţii magazinului online", au spus reprezentanţii celor două companii.

"Comerţul electronic a avut o creştere mai mare de 24% în 2011(…). Parteneriatul pe care îl avem cu Diverta a luat naştere pentru a spori rolul pe care comerţul electronic îl deţine în cadrul companiei", a declarat Radu Vîlceanu, CEO al ContentSpeed. Ce valoare a avut contractul dintre cele două companii?

"Acest contract este unul dintre cele mai mari din 2011", au spus pentru ZF reprezentanţii Content­Speed, fără a oferi alte detalii. Anul trecut compania a avut afaceri de 200.000 de euro şi 15 angajaţi.

Odată cu integrarea soluţiei ContentSpeed, gestionarea activităţilor din magazinul online şi din cele clasice este realizată unitar, în cadrul aceluiaşi sistem de management al afacerilor.

Comenzile plasate online sunt preluate automat în sistemul ERP (sistemul de management al resurselor companiei), mic­şo­rân­du-se astfel timpul de pro­­cesare şi livrare, potrivit companiei.

Odată cu implementarea noii soluţii ContentSpeed, în cadrul magazinului a fost lansată şi secţiunea de

cărţi în format electronic eBooks. dol.ro şi un portal de fidelizare a clien­ţilor. "Strategia Diverta de a majora în 2012 ponderea veniturilor provenite din vânzările online debutează prin această lansare. (...) Sec­ţiunea de eBooks de­ţine un rol-cheie în strategia de creştere", au precizat reprezentan­ţii retailerului de carte. Gru­pul Senior Software a achizi­ţio­nat anul trecut ContentSpeed.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO