Business Hi-Tech

Distribuitorul local Apple despre iPhone: Aveti rabdare

Distribuitorul local Apple despre iPhone: Aveti rabdare

Catalin Boaru, Marketing & Communications Manager al I.R.I.S.: Chiar daca este frustrant sa nu poti intra imediat in posesia unui gadget pe care ti-l doresti cu atata ardoare, este mai intelept sa astepti (...) Altfel, exista doua variante: te poti alege, fie cu niste falsuri/copii/replici mai mult sau mai putin reusite fie vei cheltui multi bani pentru produsul original, dar acesta va fi complet inutilizabil sau va avea functionalitatile substantial 'ciuntite'.

05.07.2007, 18:42 50

Distribuitorul exclusiv al Apple, afirma ca interesul "impresionant" al romanilor pentru iPhone a dus la cresterea traficului cu 30% pe site-ul www.apple.ro.
Niciun telefon mobil Apple iPhone, cel mai asteptat gadget al momentului in lume, nu a fost importat oficial in Romania, iar informatii privind pretul si data lansarii acestuia pe piata locala nu sunt cunoscute in prezent, a declarat pentru ZF Catalin Boaru, Marketing & Communications Manager al Integrated Romanian Informations Systems (I.R.I.S.), distribuitorul exclusiv al produselor companiei americane pe piata locala.
"In acest moment nu avem cunostinta despre existenta unui iPhone in Romania, dar nu putem evalua circulatia bunurilor personale. Ce putem declara cu certitudine este ca niciun iPhone nu a fost adus in Romania pe filiera oficiala", a adaugat reprezentantul I.R.I.S. In ce priveste anunturile postate pe site-uri de licitatii din Romania de unii utilizatori care promit aducerea, din SUA - pe cai neoficiale, a unor iPhone-uri "decodate", reprezentanul I.R.I.S. recomanda rabdare si prudenta.
"Pe scurt, AT&T este operator exclusiv pentru iPhone in Statele Unite. iPhone este livrat cu un card SIM AT&T preinstalat, iar tipul abonamentului (evident, in aceeasi retea) se selecteaza in momentul activarii dispozitivului cu ajutorul aplicatiei iTunes. In concluzie, recomandarea I.R.I.S. pentru aceasta categorie de consumatori este: Aveti rabdare!", spune Boaru.
Pe site-ul local de licitatii online okazii.ro cel putin doi utilizatori afirma ca vor aduce in Romania in perioada urmatoare cateva sute de iPhone-uri, cumparate "la liber" (decodate - n. red.) din Statele Unite, la preturi ce ating 650 de euro pentru modelul cu memorie de 8GB. Cateva zeci de romani au facut comenzi pentru aceste iPhone-uri, unii solicitand chiar trei bucati. Pe okazii.ro se vand si copii realizate in China ale Apple iPhone, la un pret de 700 de lei (225 euro) bucata. Telefoanele au un design asemanator cu iPhone, dar nu ofera aceleasi functii ca originalul.
Catalin Boaru avertizeaza ca utilizatorii pot fi inselati prin acest tip de licitatii.
"Chiar daca este frustrant sa nu poti intra imediat in posesia unui gadget pe care ti-l doresti cu atata ardoare, este mai intelept sa astepti acea versiune a produsului care este proiectata pentru a-ti oferi cea mai buna experienta la utilizarea in mediul tau local. Altfel, exista doua variante: te poti alege fie cu niste falsuri/copii/replici mai mult sau mai putin reusite, fie vei cheltui multi bani pentru produsul original, dar acesta va fi complet inutilizabil sau va avea functionalitatile substantial 'ciuntite'", spune reprezentantul I.R.I.S. Boaru spune ca interesul romanilor pentru Iphone este unul "impresionant".
"Primim zilnic intrebari din partea consumatorilor (e-mail, telefon), marea majoritate cu privire la disponibilitate, pret si posibilitatea utilizarii locale a dispozitivelor achizitionate in SUA", a adaugat Boaru.
Pentru acest an, I.R.I.S. are ca obiectiv cel putin dublarea vanzarilor de produse Apple in Romania. "Anul trecut vanzarile s-au dublat in comparatie cu 2005. In 2007 avem ca obiectiv mentinerea sau depasirea acestei rate de crestere. In primul semestru al acestui an inregistram o crestere de 240% fata de perioada echivalenta din 2006", a spus reprezentantul I.R.I.S.
Pe de alta parte, in acest an compania urmareste deschiderea unui magazin Apple la Cluj, dupa cele deschise in acest an la Iasi si Oradea. Oficialii I.R.I.S. au estimat anterior la 6 mil. euro vanzarile de produse Apple din 2006.

Ultimele stiri despre iPhone pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO