Business Hi-Tech

Digi, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile controlat de un român, a livrat prima tranşă de echipamente ATI donate mai multor spitale din ţară. Valoarea totală a donaţiei - 1,6 mil. euro

Digi, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile...

Autor: Adrian Seceleanu

26.05.2020, 19:19 296

Prima tranşă a donaţiei de echipamente pentru tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă realizate de Digi, grup de comunicaţii fixe şi mobile controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a fost livrată către mai multe spitale din ţară, conform companiei. “Kit-urile de echipamente ATI care includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, staţii de monitorizare, aparate ecograf şi paturi au fost distribuite către: Institutul Naţional de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Prof. Dr. Dan Theodorescu Bucureşti, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Filantropia Craiova, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Spitalul Victor Babeş Timişoara”.

Donaţia “ne va permite să îngrijim pacienţii gravi, în condiţii optime, să îi putem monitoriza corect şi să putem interveni atunci când lucrurile se complică. Este cu atât mai de apreciat cu cât în condiţiile actuale, ştim cu toţii, cât de greu este să achiziţionezi ventilatoare, monitoare, defibrilatoare, paturi de terapie intensivă, ecografe, infuzomate, injectomate. Ştim care este efortul depus în spatele achiziţionării acestor materiale şi echipamente medicale. Vă mulţumim mult că vom putea furniza îngrijiri de calitate mult mai bună pacienţilor care ni se adresează”, a declarat Andreea Moldovan, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

Donaţii constând în paturi ATI şi ecografe se vor realiza, pe parcursul acestei săptămâni, şi către spitalele din Bucureşti �’ Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, Institutul Naţional de Endocrinologie C.I. Parhon, Spitalul Elias, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon.

Restul echipamentelor se vor livra pe parcursul lunilor iunie-iulie, în funcţie de termenele comunicate de furnizor, sporind capacitatea spitalelor de a trata un număr mai mare de pacienţi suferinzi de COVID-19, dar şi de alte afecţiuni.
“Donaţia face parte din efortul Digi RCS & RDS de a ajuta comunitatea din România să fie mai pregătită în faţa pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achiziţia şi plata echipamentelor esenţiale fiind realizate în luna martie. Valoarea totală a donaţiei pentru spitale, respectiv a celor 60 de kituri de ventilare mecanică achiziţionate de către Digi România direct de la producătorul MindRay, precum şi de la alţi producători, este de peste 1,6 milioane euro. Suplimentar, pentru a susţine efortul autorităţilor de creştere a capacităţii de testare COVID-19 în România, la sfârşitul lunii aprilie, Grupul Digi RCS & RDS a finalizat achiziţionarea echipamentelor de extracţie ARN şi RT-PCR (inclusiv accesoriile) şi 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de 600.000 lei. Un laborator şi 500 de teste au fost donate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, iar cel de-al doilea laborator şi 1.500 de teste fac obiectul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic şi Tratament ProVita din Bucureşti, urmând a fi folosite conform nevoilor Ministerului Sănătăţii”, conform companiei.

Digi este liderul pieţei locale de cablu TV şi internet fix şi numărul patru pe piaţa locală de comunicaţii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO