Business Hi-Tech

Diana Iosu, managerul de comunicare externă şi relaţii cu media al Telekom România, pleacă după 8 ani din grup

Înainte de a fi recrutată de grupul Telekom în 2009, Diana Iosu a lucrat pentru operatorul de telefonie mobilă Vodafone (fostul Connex), al doilea jucător de pe piaţa de profil

Înainte de a fi recrutată de grupul Telekom în 2009, Diana Iosu a lucrat pentru operatorul de telefonie mobilă Vodafone (fostul Connex), al doilea jucător de pe piaţa de profil

Autor: Adrian Seceleanu

13.07.2017, 09:24 1452

Diana Iosu, managerul de comunicare externă şi relaţii cu media al Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, un business de un miliard de euro pe an, va părăsi grupul de operatori de comunicaţii la sfârşitul acestei săptămâni.

„Mă retrag din grupul Telekom”, conform mesajului transmis de Diana Iosu. Ea lucra pentru grupul Telekom de 8 ani de zile, iniţial ca manager în cadrul operatorului de telefonie mobilă Cosmote, începând cu anul 2009. Ulterior, în anul 2013, când Cosmote şi Romtelecom şi-au integrat echipele de top management, ea a preluat poziţia similară la nivelul întregului grup, inclusiv pentru fosta companie Romtelecom. Grupul Telekom este jucătorul de pe piaţa locală de comunicaţii cu cea mai complexă structură de acţionariat de pe piaţă, în care intră statul român, grecii de la OTE şi nemţii de la Deutsche Telekom, şi singurul în cadrul căruia sunt active mai multe sindicate, reprezentând astfel o provocare din punct de vedere al activităţii de comunicare şi relaţii publice. În anul 2014 fostele companii Cosmote şi Romtelecom au trecut prin cel mai mare proces de rebranding de pe piaţă, trecerea la brandul Telekom.

Cum a ajuns România raiul băncilor? Avem cele mai PROFITABILE bănci din Europa

Facultatea din Româna unde un proaspăt absolvent poate câştiga 6.000 de lei net pe lună, fără experienţă. Şi nu este programare 

 

Stupefiant! Cum ajung banii de pensie ai românilor să susţină companii miniere în Australia sau în alte destinaţii şi mai exotice

“Îi mulţumesc Dianei pentru profesionalismul şi dedicarea de care a dat dovadă în fiecare zi în care a făcut parte din echipa Telekom”, a declarat Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al grupului. Diana Iosu şi Ruxandra Vodă au lucrat împreună şi la Cosmote.

Înainte de a fi recrutată de grupul Telekom, Diana Iosu a lucrat pentru operatorul de telefonie mobilă Vodafone (fostul Connex), al doilea jucător de pe piaţa de profil, unde a lucrat iniţial, timp de peste un an de zile în cadrul departamentului de finance, iar apoi a ocupat succesiv poziţiile de PR Assistant (în perioda 2001-2002), PR Coordinator (2002-2005), Project Manager (2005-2007) şi Media Relations Manager (2007-2009).

Următorul pas va fi lansarea unui business propriu. „După mai bine de 20 de ani de telecom în multinaţionale am decis să explorez o nouă zonă provocatoare, antreprenoriatul”, a declarat Diana Iosu. Domeniul web la care este înregistrată adresa de e-mail de contact menţionată în mesaj, laliquepr.ro, sugerează că noul business va fi tot în domeniul relaţiilor publice.

„Închei un capitol extrem de valoros - acela de comunicator pentru unele dintre cele mai importante multinaţionale din România.

Am simţit că a venit momentul să trec la un al nivel, de a îmbrăţişa varianta antreprenoriatului, pe zona în care m-am specializat - consultanţă în zona de relaţii publice, sub brandul Lalique PR şi deviza <<Eleganţă în comunicare>>. Lalique PR va acoperi tot ceea ce înseamnă acest domeniu – de la comunicare corporate până la organizare de evenimente şi proiecte speciale de PR, adaptate nevoilor specifice de business. Sunt însă la început de drum, la nivel de planning. Lucrurile se vor concretiza pe parcurs.

Am mai cochetat în trecut cu zona antreprenoriatului aşa că ar trebui să fiu cumva pregătită pentru provocările aferente. Mirajul multinaţionalei rămâne însă treaz. Sunt deschisă aşadar pentru orice oportunitate care să fie un win - win pentru ambele părţi”, a precizat ulterior pentru ZF Diana Iosu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO