Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de soluţii software pentru e-commerce Innobyte, controlat de Life is Hard, estimează afaceri de 10 mil. lei la finalul anului, după ce veniturile companiei au trecut de 5 mil. lei în S1/2021, plus 40%

Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte

Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte

Autor: Cristina Bellu

30.08.2021, 10:30 402

Compania locală Innobyte, specializată în dezvoltarea de soluţii software pentru e-commerce, intrată recent în portofoliul furnizorului de soluţii Life is Hard (simbol bursier LIH), raportează afaceri de peste 5 mil. lei în primele şase luni ale anului, echivalentul unei creşteri de 40% faţă de perioada similară a anului trecut. şi un EBITDA (câştig înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 1,2 milioane lei, plus 23%.

“Avântul pe care l-a înregistrat online-ul în 2020 se menţine şi în 2021, favorizând dezvoltarea industriei eCommerce, iar în primele şase luni am lucrat la capacitate maximă. Creşterile înregistrate de Innobyte sunt uşor peste estimările iniţiale, atât datorită unor noi proiecte intrate în portofoliu, cât şi a cererilor venite din partea clienţilor actuali, iar nevoia operatorilor de magazine online de a găsi un partener de dezvoltare eCommerce persistă”, spune Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

Pentru a doua jumătate a anului, Innobyte mizează pe proiectele de dezvoltare şi mentenanţă eCommerce, audit şi consultanţă pentru magazine online, atât pentru clienţii din România, cât şi pentru cei din Europa, în contextul în care  semestrul al doilea din fiecare an începând cu 2011 este marcat de perioada de Black Friday şi provocările asociate.

„Black Friday este o perioadă esenţială pentru activitatea magazinelor online, generând vânzări semnificative în a doua jumătate a anului, iar pregătirea infrastructurii şi optimizarea performanţelor platformelor necesită pregătiri susţinute. Estimăm că în perioada Black Friday 2021 vom suplimenta resursele umane şi tehnice pentru susţinerea partenerilor noştri în acest tip de proiecte”, adaugă Cătălin Bordei.

Potrivit acestuia, veniturile Innobyte se vor apropia de pragul de 10 milioane lei la finalul anului, iar EBITDA va ajunge la 2.2 milioane lei.

Businessul Innobyte a fost fondat de antreprenorul Cătălin Şomfălean, care conduce compania alături de Cătălin Bordei, ambii în rol de Managing Partners.

În luna mai, furnizorul de soluţii software Life is Hard (simbol bursier LIH), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRo, a semnat contractul de preluare a 100% din pachetul  de acţiuni al Innobyte Solutions.

Valoarea estimată a tranzacţiei se ridică la 9,132 mil. lei, calculată în baza EBITDA obţinut la nivelul anilor 2018-2020 şi planificat pentru 2021, iar preţul final va fi stabilit în 2022, în baza EBITDA efectiv realizat pentru anul în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO