Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de jocuri Green Horse Games a avut afaceri de 4,9 mil. lei în 2018, minus 5%

Dezvoltatorul de jocuri Green Horse Games a avut afaceri...

Autor: Ioana Nita

28.08.2019, 19:00 129

Green Horse Games SRL, companie locală specializată în dezvoltarea de jocuri video, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri netă de 4,9 milioane de lei (echivalentul a circa un milion de euro), cu 5% mai mică comparativ cu veniturile înregistrate în 2017, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. De asemenea, profitul net al dezvoltatorului local de jocuri a scăzut tot cu 5% anul trecut, la aproape 800.000 lei, în timp ce marja de profit s-a ridicat la 16%. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, compania a avut în medie 15 salariaţi în 2017, faţă de 13 în anul precedent.

Green Horse Games se axează pe dezvoltarea de jocuri interactive sociale, principalul produs fiind LigaUltras.com. Acesta este un joc social care urmăreşte să reunească suporterii de fotbal din întreaga lume, oferindu-le un spaţiu în care să se întâlnească, să colaboreze pentru a-şi susţine echipa favorită şi chiar să facă parte din ea ca jucători sau manageri. Green Horse Games a fost înfiinţată în 2013 de către George Lemnaru şi Alexandru Stroe, compania obţinând în 2014 o finanţare de la fondul de private equity Catalyst România, axat pe susţinerea IMM-urilor din industria de tehnologie. Acesta a intrat atunci în acţionariatul Green Horse Games, majorându-şi participaţia doi ani mai târziu.

Ca atare, Catalyst România deţine în prezent 20% din acţiunile dezvoltatorului local de jocuri video, acţionarul majoritar fiind George Lemnaru, cu o participaţie de 65%. Restul acţiunilor sunt deţinute de Mălin Iulian Ştefănescu – 11%, Alexandru Stroe - 3% şi Ana-Maria Andronic – 1%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO