Business Hi-Tech

Dezvăluirea senzaţională a lui Dan Lupu, investitorul care a descoperit şi pariat pe UiPath: Acum pare evidentă oportunitatea de a investi în UiPath, dar spuneţi-le asta tuturor investitorilor inteligenţi care ne-au închis uşa în nas în 2015. E drept că atunci am fi vrut să-l schimbăm pe Daniel Dines din poziţia de CEO. Între timp, compania a ajuns la o evaluare de 35 mld. dolari

Dan Lupu, partener la fondul Early Bird Capital, omul care a descoperit UiPath şi a avut încredere să investească în start-up-ul care avea deja în spate aproape un deceniu în care nu reuşise să se impună pe piaţă, a povestit în 2018 că multe alte fonduri i-au refuzat propunerea de a face parte din clubul celor care susţin acest proiect.

„În retrospectivă, după două runde mari de finanţare într-o succesiune rapidă, decizia de a investi în UiPath când compania se afla la început pare evidentă acum. Dar spuneţi asta lungii liste de investitori inteligenţi care au refuzat oferta noastră de a deveni parte a sindicatului de investitori care au pariat pe companie în acel moment. Mulţumiri lui Ondrej Bartos de la Credo Ventures şi Reshma Sohoni de la Seedcamp pentru că ni s-au alăturat devreme şi pentru că au fost parteneri buni pe parcurs. Acum doi ani şi jumătate, când am investit, compania era formată din 12 persoane înghesuite împreună într-un apartament din Bucureşti. Încă nu exista o prezentare a produsului. Modelul comercial şi planurile tarifare erau încă pe lista lucrurilor de testat cu clienţii.” Lupu admite şi că echipa de investitori se gândise la acel moment să aducă un CEO „potrivit” pentru UiPath, în locul lui Dines care nu părea deloc pregătit pentru acel rol.

„Lăsând deoparte cifrele, de departe cea mai uimitoare parte a acestei călătorii a fost evoluţia lui Daniel Dines, fondator şi CEO al UiPath. Când l-am întâlnit pentru prima dată, el părea că respectă toate stereotipurile pe care le puteai avea în minte atunci când te gândeai la antreprenorii din Europa de Est: geeky, cu o voce liniştită, plăcută, fără experienţă, care nu arăta multă încredere în sine. Ochiul nostru priceput, de «investitori cu experienţă», a văzut ocazia de a aduce la bord «un CEO adecvat» pentru UiPath. Chiar şi Daniel părea deschis acestei idei. Din fericire, piaţa ne-a luat cu totul sub asalt, împiedicându-ne să urmărim această «oportunitate». Astăzi, Daniel conduce o companie care a crescut la sute de angajaţi răspândiţi la nivel global în 14 birouri, inclusiv New York, Tokio, Singapore, Londra, Paris, München, Bengaluru şi Bucureşti”, a relatat Lupu pe blogul fondului de investiţii.

Cum a ajuns Uipath să ia finanţări de 2 miliarde de dolari în 6 ani şi să ajungă la o evaluare de 35 de miliarde de dolari 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.