Business Hi-Tech

Dell Technologies şi Orange au lansat primul laptop 5G

Dell Technologies şi Orange au lansat primul laptop 5G

Autor: Raluca Florescu, Mediafax

24.02.2020, 11:07 186

Dell Technologies şi Orange au finalizat testări ale primului laptop Dell Latitude cu 5G, acesta devenind primul PC care a trecut cu succes de testarea 5G Orange, au anunţat cele două companii, luni, într-un comunicat. 

Testele 5G ale primului laptop Dell Latitude cu 5G ating viteze de aproape 20 de ori mai rapide decât 4G, potrivit Dell Technologies şi Orange.

„Anunţul de astăzi (luni n.r.) este un exemplu clar despre modul în care 5G ne poate influenţa viaţa de zi cu zi. Descărcarea unui videoclip de prezentare mare sau a unui videoclip de instruire poate dura câteva secunde în loc de minute. Comunicările în bandă largă îmbunătăţite şi latenţa redusă permit noilor modele de utilizare şi utilizatorilor să finalizeze sarcinile mult mai repede decât reţelele 4G, ceea ce creează şi generează noi modele de afaceri şi aplicaţii noi, cum ar fi realitatea augmentată şi virtuală, jocuri asistate în cloud, traducere lingvistică în timp real şi procesarea imaginilor”, a spus Liam Quinn, prim-vicepreşedinte şi cercetător şef pentru Dell Technologies.

„În calitate de companie de servicii digitale native de reţea, ne bazăm pe puterea ecosistemelor partenere generate digital pentru a co-crea împreună cu Dell soluţii de mobilitate inteligentă cu conectare permanentă şi securizate pentru clienţii societăţii noastre şi pentru viitorii angajaţi inteligenţi care aplică cunoştinţele în munca lor", a declarat la rândul său a declarat Helmut Reisinger, CEO, Orange Business Services.

Potrivit comunicatului, Dell Technologies şi Orange au început colaborarea privind inovaţia 5G aproximativ acum un an, pentru a dezvolta o nouă platformă pentru mobilitatea în cloud.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO