Business Hi-Tech

De la 20 mil. dolari pe an la un salariu de functionar

01.03.2004, 00:00 20

Fostul Guru, Jack Grubman, analist de mare succes specializat in telecomunicatii la banca de investitii Salomon Smith Barney, are un nou job, scrie Financial Times. Grubman, a fost recrutat recent de Distinctive Devices, o mica firma din New Jersey producatoare de echipament de telecomunicatii, software si comerciant de diamante. Grubman va ocupa aici un post de consultant.
Analistul a demisionat de la divizia de brokeraj a Citigroup in august 2002, dupa ce a fost acuzat ca, impreuna cu alti analisti de pe Wall Street, ar fi trimis clientilor rapoarte "lucrate" astfel incat sa atraga investitii cat mai mari pentru cei care ii angajasera.
Grubman ajunsese sa fie platit in perioada boomului tehnologic cu doua milioane de dolari intr-un an si era recunoscut pentru ardoarea cu care spijinea WorldCom, companie care ulterior a fost aproape de a da faliment.
Dupa descoperirea fraudelor, Citigroup a fost de acord sa plateasca o amenda de 400 de milioane de dolari (cea mai mare platita vreodata de o banca) in urma unei intelegeri la care a ajuns cu procurorul general Eliot Spitzer. La randul sau, Grubman a platit o amenda de 15 milioane de dolari si i-a fost interzis sa mai lucreze in sectorul valorilor mobiliare.
Desi nu i se cunoaste inca salariul, cu siguranta Distinctive Devices nu isi permite sa dea anual 2 mil. $ pentru un consultant, cat timp ea insasi nu valoreaza pe piata decat 44 mil. $.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO