Business Hi-Tech

De ce vrea Google să ştie toate detaliile despre utilizatori. Aţi citit vreodată politica de confidenţialitate a gigantului?

Aţi citit vreodată politica de confidenţialitate a Google? Cum ştie gigantul online totul despre voi

Autor: Paul Comsa

29.02.2012, 14:51 8200

Mulţi sunt cei care utilizează cu frecvenţă zilnică cel puţin o aplicaţie Google, de la popularul motor de căutare, până la contul de Gmail sau reţeaua de socializare Google Plus. Mulţi sunt însă şi cei care nu au avut curiozitatea să citească noua politică de confidenţialitate a companiei americane.

Google a decis să unifice cele peste 60 de politici de confidenţialitate aferente produselor sale într-un nou "Privacy Policy" simplificat, arătând exact ce informaţie colectează pe serverele sale şi în ce mod plănuiesc să o utilizeze.

Printre drepturile gigantului IT prevăzute în noua politică de confidenţialitate, se numără:

- compania are dreptul de a colecta şi stoca informaţiile personale ale clienţilor cuprinse în formularul de creare a unui nou cont Google;
- Google colectează informaţii despre tine şi atunci când utilizezi unul din serviciile lor prin intermediul altui site, inclusiv informaţii despre tipul de aparat de pe care te conectezi la Internet, numărul de telefon, istoricul convorbirilor telefonice şi locaţia în care te afli;
- Google poate realiza statistici cu privire la numărul de clienţi care le folosesc serviciile cu ajutorul informaţiilor de pe serverele lor.

Pe de altă parte, Google permite schimbarea setărilor şi controlul informaţiei pe care alegi să o stochezi pe serverele lor.
Noua politică de confidenţialitate Google va intra în vigoare de la 1 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO