Business Hi-Tech

De ce nu vin IT-iştii în bănci, la salarii de peste 2.000 de euro pe lună

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

17.06.2015, 00:07 11562

Directorii de resurse umane din băncile locale au dificultăţi în recrutarea IT-iştilor din cauza mediului „rigid“ caracteristic unei instituţii financiare, în ciuda faptului că ofertele salariale propuse programatorilor seniori depăşesc 2.000 de euro net pe lună.

„Pentru cei din alte industrii în afară de IT este dificil să înţeleagă de ce e greu să acoperi o poziţie atunci când ai un buget destul de mare. Noi încercăm să le explicăm clienţilor că profilul candidatului - programator este diferit şi că aceştia nu sunt obişnuiţi, de exemplu, cu un program de lucru de la 9 la 17, pentru că munca lor le permite flexibilitate din acest punct de vedere“, a spus Cristina Sincan, Recruitment Coordinator în cadrul firmei de recrutare specializată în domeniul IT TechMind. Ea a mai adăugat că în industria IT există candidaţi care refuză joburi bine plătite doar pentru că locul de muncă este la distanţă mare de casă.

Un alt motiv pentru care programatorii preferă să lucreze într-o companie IT decât într-una de servicii financiare este acela că în companiile cu specific IT ei pot învăţa şi alte lucruri decât cele specifice bankingului.

Ziarul Financiar vă recomandă şi: 

Google Maps primeste o noua functie foarte utila
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO