Business Hi-Tech

De ce investeşte Microsoft 5 miliarde de dolari în Internet of Things (IoT)

De ce investeşte Microsoft 5 miliarde de dolari în...

Autor: Răzvan Botea

05.04.2018, 17:39 364

Microsoft va investi 5 mld. dolari în soluţii de tipul Internet of Things (IoT) în următorii patru ani, anunţa miercuri blogul companiei.

„Scopul nostru este oferim fiecărui client abilitatea de a-şi transforma businessul cu soluţii de interconectare pentru dispozitive”

Este deja cunoscut faptul că soluţiile IoT pot aduce beneficii operaţionale în business, însă impactul IoT va fi mult mai mare, în viaţa de zi cu zi a fiecărui om.

Microsoft a investit în acest tip de soluţii încă dinainte ca aceastea să primească denumirea actuală: „Astăzi vom încerca să alocăm chiar mai multe resurse în cercetarea şi inovarea din IoT, ceea ce va evolua, într-un final, într-o culme a tehnologiei. Investiţia pe care o anunţăm astăzi va asigura continuarea acoperirii nevoilor clienţilor noştri, atât a celor actuale, cât şi a celor din viitor”.

Dezvoltarea fenomenului IoT a fost prevăzută de către analişti de ani buni, însă abia acum acesta ia amploare. A.T. Kearney, firmă de consultanţă de talie mondială, previzionează că IoT va duce la o creştere a productivităţii în valoarea de 1.900 de miliarde dolari şi o reducere a costurilor în valoare de 177 mld. dolari până în 2020.

Soluţiile IoT oferit de Microsoft în acest moment sunt sisteme de operare, soluţii cloud, analize financiare. Companii precum Steelcase, Kohler, Chevron sau United Technologies inovează cu ajutorul soluţiilor IoT oferite de Microsoft, lansând noi produse, soluţii şi servicii care le transforma businessul.

Johnson Controls a transformat un banal termostat într-un dispozitiv smart care monitorizează o gamă largă de condiţii pentru a optimiza căldura într-o clădire în mod automat. Schneider Electric a construit o soluţie care să valorifice energia solară în Nigeria şi folosesc soluţiile IoT ale Microsoft pentru a face mentenanţa panourilor solare prin acţionare de la distanţă. Kohler a creat o nouă gamă de corpuri de mobilă pentru bucătării şi băi inteligente care nu sunt numai luxoase, sunt şi economice.

 „Suntem dedicaţi să ne ajutăm clienţii să-şi aducă viziunile la realitate, indiferent de industria în care activează. Anunţul de astăzi este unul uriaş, atât pentru noi, cât şi pentru viitorul IoT. Ne poziţionează în zona în care ajutăm clienţii pe măsură ce aceştia dezvoltă soluţii noi şi sofisticate de IoT, pe care puţini dintre noi ni le puteam imagina în urmă cu câţiva ani. Suntem foarte nerăbdători să vedem  ce va ieşi în urma parteneriatelor noastre şi vom avea mai multe de împărtăşit de-a lungul acestui an”, a mai declarat gigantul din IT pe blogul companiei. ”

Internet of Things este o soluţie de interconectare prin internet a dispozitivelor, a sistemelor automate şi a serviciilor, generându-se astfel o reţea de obiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO