Business Hi-Tech

De astăzi îţi poţi coordona mai uşor cheltuielile şi economiile: Digit a dezvoltat o aplicaţie financiară ce ajută utilizatorii să economisească bani în mod regulat

De astăzi îţi poţi coordona mai uşor cheltuielile...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

03.02.2020, 16:43 1666

Digit, un fintech din San Francisco, a dezvoltat o aplicaţie de finanţe personale ce ajută utilizatorii să economisească bani în mod regulat. În momentul în care este conectată la contul bancar, Digit va face automat o analiză a cheltuielilor şi va pune deoparte bani într-un cont Digit.

Aplicaţia oferă o abordare inovativă pentru economisire, însă utilizatorii trebuie să plătească un abonament lunar în valoare de 5 dolari. Aplicaţia se conectează la conturile curente şi analizează tiparul de venituri şi mai ales de cheltuieli.

Bazându-se pe acele informaţii, Digit transferă regulat sume de bani din conturile curente într-un cont de economii, sume pe care soft-ul de inteligenţă artificială le calculează ca fiind convenabile pentru economisire. Totodată, aplicaţia pune la punct plăţile ce trebuie efectuate lunar.

Astfel, aplicaţia stabileşte zilele şi sumele ce vor fi economisite. Potrivit site-ului Digit, utilizatorii economisesc în medie 2.200 de dolari pe an, iar utilizatorii pot să pună la punct mai multe fonduri pentru diferite scopuri precum vacanţe sau un cont de urgenţă.

Aplicaţia nu are restricţii asupra sumelor ce pot fi retrase din conturile de economii sau asupra momentelor când pot fi mutaţi banii. În acelaşi timp, dacă un utilizator pune bani deoparte trei luni consecutiv primeşte un bonus de 1% din sumele economisite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO