Business Hi-Tech

Date ANCOM: După acordul cu Orange viteza serviciilor de net mobil ale Telekom s-a dublat, dar numai în afara clădirilor

Date ANCOM: După acordul cu Orange viteza serviciilor de...

Autor: Adrian Seceleanu

10.08.2016, 00:04 504

Viteza medie de descărcare a datelor pentru serviciile de internet mobil livrate de Telekom România s-a dublat în al doilea trimestru din acest an la 31 Mbps de la 15 Mbps în trimestrul I, îmbunătăţirea bruscă a performanţelor reţelei T nefiind generată de o creştere a investiţiilor, ci de intrarea în vigoare a alianţei strategice semnate la finele anului trecut între subsidiarele locale ale giganţilor Orange (Franţa) şi Deutsche Telekom (Germania), prin care cele două companii îşi oferă reciproc acces la reţeaua mobilă 4G, respectiv cea fixă de fibră optică.

Îmbunătăţirea vitezei este resimţită însă de clienţii Telekom doar atunci când ies din case sau din clădirile de birouri întrucât acordul semnat între cele două firme prevede, potrivit informaţiilor ZF, că accesul la reţeaua 4G a Orange este disponibil pentru utilizatorii T doar în regim outdoor. Informaţia ZF este susţinută şi de datele disponibile pe platforma netograf.ro a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), care măsoară viteza serviciilor de net pe baza testelor realizate de clienţi: în al doilea trimestru viteza medie de descărcare a datelor în regim outdoor pentru clienţii cu abonament ai Telekom a crescut la 31,25 Mbps de la 14,74 în trimestrul anterior (deci cu 112%).

În acelaşi timp, în interiorul clădirilor (în regim indoor) viteza medie de descărcare a datelor înregistrată de clienţii Telekom a fost de 17,26 Mbps, faţă de 14,45 Mbps în trimestrul anterior - o creştere de 16%. Acordul dintre Orange şi Telekom România a intrat în vigoare pe 20 mai 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO