Business Hi-Tech

Datas informatizeaza industria textila

20.11.2001, 00:00 26



Compania Datas din Targu Secuiesc va furniza producatorului de confectii Leineweber Ro aplicatii software in valoare de 30.000 de dolari, a declarat Laszlo Szabo, directorul general al societatii. "Contractul a fost incheiat in cursul lunii octombrie si va fi finalizat la inceputul anului viitor", a adaugat Szabo.

Firma Leineweber Ro este o societate cu capital german si produce pantaloni sub marca internationala Brax.

De asemenea, Datas a finalizat, in luna octombrie, un nou contract cu compania Secuiana SA. Valoarea celor doua contracte incheiate in acest an se ridica la aproximativ 100.000 de dolari.

In baza contractelor, compania a furnizat aplicatii software, servicii si echipamente informatice in valoare de 61.000 de dolari si a instalat o retea UTP&fibra optica in valoare de 35.000 de dolari.

Compania Datas SRL a fost infiintata in 1992 ca firma axata pe dezvoltare de software, avand totodata si o latura in domeniul comertului cu tehnica de calcul si a serviciilor IT.

Domeniul principal de activitate este dezvoltarea de software pentru conducerea, organizarea si managementul intreprinderilor de confectii textile.

Principalul software dezvoltat de compania din Targu Secuiesc este SPD (Production Performance Analisys Software), solutie informatica instalata atat in societati de confectii din Romania, cat si din strainatate (in Bulgaria si Lituania).

De asemenea, compania dezvolta si furnizeaza solutii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru fabricile de confectii din Romania si Europa de Est.

Anul trecut, Datas a inregistrat o cifra de afaceri de 320.000 de dolari, iar pentru acest an se estimeaza 350.000 de dolari. Cifra de afaceri a companiei a crescut constant in ultimii ani, oficialii estimand ca veniturile societatii sunt realizate tot mai mult din vanzari de software si prestari de servicii IT.

Partener al gigantilor Microsoft si 3 Com, Datas are 20 angajati si un capital social de 100 milioane lei, actionarii firmei fiind trei persoane fizice romane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO