Business Hi-Tech

Datacom bate palma cu Juniper Network si se uita spre afacerile din Bulgaria

23.08.2004, 00:00 56

Compania romaneasca Datacom a anuntat, vineri, incheierea unui parteneriat pentru promovarea si distribuirea in Romania a produselor fabricate de Juniper Network, firma americana specializata in solutii pentru infrastructura de retele si securitatea acestora.
Produsele Juniper Network vor fi disponibile pe piata autohtona incepand cu luna septembrie, principalii clienti vizati fiind operatorii de telefonie mobila si prin cablu, companiile mari si institutiile guvernamentale. Reprezentantii companiei au precizat ca produsele Juniper vor fi distribuite ulterior si pe piata din Bulgaria.
"Vrem o cota de piata semnificativa in urmatorii ani. Juniper va investi mult in promovarea si impunerea calitatii produselor sale atit pe piata romaneasca, cat si in Bulgaria", a declarat Mihai Olaru, directorul general Datacom.
"Piata romaneasca este de trei ori mai puternica decat in Bulgaria, de aceea foarte multe firme aleg sa-si inceapa activitatea in Europa de Est in Romania", a explicat Olaru.
Datacom mai distribuie solutii software pentru gestiunea afacerilor produse de firma americana Computer Associates si solutii pentru eficientizarea infrastructurii de retele de la Extreme Networks. Compania furnizeaza solutii IT in Romania si Bulgaria.
Juniper Networks activeaza in domeniul retelelor si al securitatii infrastructurilor IT. Printre partenerii companiei la nivel mondial se numara Ericsson, Siemens si Lucent. Prin programul propriu numit "Network Resellers", compania Juniper pune la dispozitia clientilor servicii din sfera retelelor informatice oferite de aproximativ 1.000 de specialisti IT. Acestia au acces la informatiile din reteaua interna a Juniper, precum si la cursuri de specializare si asistenta tehnica din partea companiei. Juniper Networks are sediul in California. Compania a fost fondata in 1996 si a inceput sa tranzactioneze actiuni la bursa in anul 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO