Business Hi-Tech

Danubius Exim, importator şi distribuitor de echipamente şi software fiscal, vrea să lanseze o soluţie pentru automatizarea plăţii cu autoservire în staţiile de carburanţi

Velin Ganev, director executiv Danubius Exim

Velin Ganev, director executiv Danubius Exim

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.02.2021, 18:43 348

Danubius Exim, importator şi distribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, cu afaceri de 49,1 mil. lei în 2019, împreună cu PetroSol, companie de tehnologie specializată în soluţii software pentru industria de retail Oil and Gas, anunţă dezvoltarea unei soluţii pentru automatizarea plăţii cu autoservire în staţiile de carburanţi.

„Soluţia conţine aplicaţia PetroSol OPT şi imprimanta fiscală de tip kiosk DATECS SK1-21. Soluţia urmează să fie avizată conform cu toate reglementările legale în vigoare”, a spus Velin Ganev, director executiv Danubius Exim.

Astfel, prin implementarea soluţiilor în cadrul staţiilor de carburanţi, comercianţii vor putea seta regimuri de funcţionare pentru fiecare staţie, deoarece clienţii nu vor mai fi nevoiţi să intre în benzinărie pentru a plăti.

„Se elimină necesitatea casierilor în staţie, având posibilitatea de a deschide staţii rentabile în zone cu volume mici, se elimină necesitatea casierilor pe perioada de noapte, iar clienţii grăbiţi au  posibilitatea să alimenteze şi să-şi continue drumul rapid. Practic comercianţii de carburant îşi pot diversifica afacerile şi din punct de vedere geografic cât şi ca mod de operare - vor creşte volumele de carburant vândute şi vor fi reduse costurile operaţionale”, a adăugat Velin Ganev.

El a explicat că soluţia va veni în sprijinul comercianţilor de produse energetice ce operează în acest moment sau îşi propun să deschidă noi staţii de distribuţie carburanţi - benzină, motorină, GPL, GNC.

„Emiterea bonurilor fiscale se va face cu o imprimantă fiscală Datecs SK1-21, un echipament specializat pentru soluţiile de tip chioşc, cu rolă mare de hârtie şi mentenanţă simplificată.”

Astfel de soluţii, ce ajută la implementarea de autoservire pentru staţiile de distribuţie de carburant funcţionează cu succes de foarte mulţi ani în alte ţări din Europa şi nu numai.

Danubius Exim asigură suport, intervenţii şi asistenţă specializată pentru case de marcat produse de compania Datecs, atât direct cât şi prin reţeaua proprie de peste 310 de distribuitori. În cadrul companiei lucrau în 2019 circa 43 de angajaţi, potrivit ultimelor date publice.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO