Business Hi-Tech

Danubius Exim: Acum firmele cer soluţii să conecteze casele de marcat la telefoane şi tablete

Velin Ganev,  director general adjunct al Danubius Exim

Evoluţia tehnologică este foarte rapidă, iar pentru noi devine tot mai greu să ne adaptăm în condiţiile în care legislaţia fiscală nu se modifică.

Velin Ganev, director general adjunct al Danubius Exim Evoluţia tehnologică este foarte rapidă, iar pentru noi devine tot mai greu să ne adaptăm în condiţiile în care legislaţia fiscală nu se modifică.

Autor: Ioana Nita

16.10.2014, 00:08 630

Jucătorii din industria de retail îşi îndreaptă în prezent atenţia către soluţii mobile pentru plata bunurilor şi serviciilor oferite clienţiilor - smartphone-uri şi tablete, în contextul în care în ultimii ani vânzările de dispozitive au explodat, ducând la apariţia unor noi tehnologii folosite în procesul de cumpărare, iar o serie de proiecte au fost demarate şi pe piaţa din România.

Echiparea forţei de vânzare cu smartphone-uri şi tablete nu este însă suficientă pentru realizarea unei vânzări, agenţii de pe teren având nevoie şi de echipamente precum case de marcat portabile şi imprimante fiscale mobile, astfel încât comercializarea produselor şi serviciilor să fie legală.

Printre primele proiecte de integrare a dispozitivelor mobile cu echipament fiscal au fost implementate pe piaţa locală de compania Danubius Exim, unic importator al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, prezent în 90 de ţări din lume şi numărul doi pe piaţa echipamentelor mobile de plată din SUA.

„Am personalizat o casă de marcat special pentru Orange România care a vrut o casă de marcat conectată cu tableta pentru agenţii lor de teren. De asemenea iCenter, reseller Apple, este primul client pentru care am conectat o casă de marcat la o tabletă iPad cu cititor de carduri prin intermediul tehnologiei Bluetooth, iPad-ul având instalat un sistem de gestiune a vânzărilor“, a declarat pentru ZF Velin Ganev, director general adjunct şi acţionar în cadrul Danubius Exim. Înfiinţată în 1994, compania comercializează de la începutul acestui an şi case de marcat portabile, care se conectează

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO