Business Hi-Tech

Dacă aţi postat vreodată ceva "jenant” pe Facebook, acum este momentul să-l ascundeţi

Dacă aţi postat vreodată ceva "jenant” pe Facebook,...

Autor: Ştefan Stan

10.07.2013, 14:59 7032

Facebook este pe cale să lanseze Graph Search, o nouă funcţie de căutare, mai complexă, prin intermediul căreia oricine va putea accesa istoricul de like-uri, posări etc. al utilizatorilor Facebook, scrie Slate.com .

În ultimele şase luni, un grup select de utilizatori Facebook au avut şansa să încerce funcţia Graph Search a site-ului, care indexează toate posturile, like-urile, subiectele de interes şi fotografiile publice ale tuturor utilizatorilor, pentru a facilita accesarea lor de către oricine, de la prieteni până la şefi.

Facebook a făcut accesibil Graph Search pentru o audienţă limitată la începutul anului, dar funcţia va fi făcută disponibilă tuturor pe parcursul următoarelor săptămâni. Dacă aşteptaţi momentul să ascundeţi unele dintre postările de pe Facebook, acum este momentul, înainte să fie vizibile pentru toată lumea.  

Unii au numit Graph Search un “coşmar al confidenţialităţii”, pentru că ia informaţii care erau greu de găsit şi le face accesibile, aşa că dacă un utilizator a dat like în urmă cu trei ani la o pagină controversată, acum va ieşi la iveală.

Vestea bună pentru utilizatorii Facebook care ţin la intimitatea lor este că pot opta pentru diferite setări de confidenţialitate, iar dacă setarea este “privată” sau “doar pentru prieteni”, Graph Search nu va putea accesa acea informaţie.

Dacă nu doriţi ca străinii să vadă posturile “jenante” de pe Facebook-ul dumneavoastră, aceştia sunt paşii de urmat:

1.      Mergeţi la Setările de confidenţialitate (privacy settings) şi verificaţi cine vă poate vedea postările.

2.      Pentru a ascunde postările sau like-urile, apăsaţi pe “Jurnalul de activitate” (Use activity Log) şi căutaţi în istoric şi editaţi setările de confidenţialitate.

3.      Pentru a verifica cine poate vedea informaţiile de pe profilul dumneavoastră, mergeţi la categoria “Despre” (About) de pe profil şi apăsaţi butonul Editare (Edit) de lângă fiecare categorie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO