Business Hi-Tech

Curtea de Apel din Statele Unite va relua procesul antitrust împotriva Apple

Curtea de Apel din Statele Unite va relua procesul...

Autor: Anca Olteanu

15.01.2017, 11:54 76

Curtea de Apel din Statele Unite a reluat cererea legală depusă în 2012 care vizează practicile Apple de a permite utilizatorilor de iPhone să utilizeze doar aplicaţii achiziţionate de pe App Store. Un grup de utilizatori iPhone au intentat un proces, susţinând că practicile firmei din Cupertino, California, erau necompetitive.

Apple a susţinut că utilizatorii nu au capacitatea de a aduce în instanţă problema, deoarece aceştia au cumpărat aplicaţii de la dezvoltatori, iar Apple doar închiriază spaţiu acelor dezvolatori. Dezvoltatorii au plătit o parte din profit către Apple în schimbul dreptului de a vinde în App Store.

O instanţă inferioară i-a dat câştig de cauză companiei Apple, dar judecătorul William A. Fletcher a decis ca utilizatorii iPhone cumpără aplicaţii direct de la Apple, ceea ce permite utilizatorilor iPhone dreptul de a face o cerere legală împotriva Apple.

Dacă cererea are succes, soluţia ar fi de a constrânge Apple să lase oamenii să cumpere aplicaţii de unde vor, ceea ce ar deschide piaţa şi ar micşora preţurile, potrivit avocatului Mark C. Rifkin de la compania Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz, care reprezintă grupul de utilizatori iPhone.

Alternativa ar fi ca Apple să plătească despăgubiri oamenilor pentru preţurile mai mari decât cele competitive pe care au fost nevoiţi să le plătească din cauza faptului că Apple şi-a folosit monopolul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO