Business Hi-Tech

Cum se poate optimiza browser-ul de internet pentru o utilizare mai rapidă

Odată cu amploarea luată de internet şi cu apariţia tot mai multor site-uri web, browser-urile folsite trebuie să memoreze din ce în ce mai multe pagini favorite, etichete şi aplicaţii, a căror evidenţă poate fi uşor scăpată de sub control, scrie Mashable.

Când bara de „etichete” (bookmarks) este plină cu nenumărate site-uri, sau bara de tab-uri este supra-aglomerată, este un semn că browserul trebuie să fie reconfigurat.

Câteva sfaturi utile pentru o utilizare mai uşoară a browser-ului:

1. Fixează tab-urile – În Chrome sau Firefox poţi fixa taburile pentru a le minimiza în format „favicons” (iconiţe favorite) din bara de instrumente (toolbar).  Pentru a face aceasta, click dreapta pe un tab şi selectaţi „Pin Tab”

2. Minimizează iconiţele etichetelor – Poţi de asemenea să creezi mai mult spaţiu în bara de etichete de la Chrome sau Firefox prin eliminarea numelor fiecăreia. Aceasta va lăsa eticheta doar cu iconiţa originală a site-ului. Pentru a face aceasta, lăsaţi rubrica „nume” liberă când etichetaţi un site.

3. Dosare – Dosarele (Folderele) ajută la organizarea site-urilor etichetate  Daţi click dreapta pe bara de etichete şi selectaţi „adăugaţi dosar” pentru Chrome, sau „dosar nou” pentru Firefox.

4. Adăugaţi add-on-uri sau extensii – Dacă încă preferaţi să vă denumiţi etichetele în loc să vedeţi doar iconiţa, folosiţi add-on-urile şi extensiile browser-ului. Spre exemplu, Smartest Bookmarks bar permite vizualizarea numele site-urilor etichetate când treceţi cu cursorul peste ele, sau Roomy Bookmarks Toolbar, care permite utilizarea mai multor rânduri de etichete.

5.  Bookmarklet Combiner – Bookmarklet Combiner permite punerea tuturor etichetelor într-un singur loc. Deşi aceasta se poate realiza şi cu un dosar, Bookmarklet Combiner oferă şi funcţii adiţionale care se pot dovedi folositoare, inclusiv utilizarea tuturor etichetelor „combinate” în acelaşi timp.

6. O nouă bară de instrumente (toolbar) în Firefox – pentru scurtături, puteţi adăuga încă o bară de instrumente. Apăsaţi click dreapta pe o secţiune liberă dintr-un tab şi selectaţi „particularizaţi” (Customize). Din acest meniu, apăsaţi pe „Adăugaţi o nouă bară de instrumente” şi denumiţi-o. Pentru a o salva, trebuie să trageţi imediat ceva din acest meniu în bara de instrumente.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.