Business Hi-Tech

Cum se împart câştigurile la Siveco: soţul Irinei Socol pierde cota de alocare record de 90% din profitul companiei de IT

Cum se împart câştigurile la Siveco: soţul Irinei...

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2017, 00:01 1807

Alexandru Rădăşanu, vicepreşedinte pentru cercetare şi dezvoltare şi cofondator alături de soţia sa Irina Socol al furnizorului de soft şi servicii de IT Siveco România, a pierdut cota - record de participare la profitul companiei de 90%, revenind la o alocare de aproximativ 28%, egală cu pachetul de acţiuni deţinut, conform unei decizii a adunării generale a acţionarilor luată în luna iulie şi publicată recent în Monitorul Oficial.

„Se aprobă prin prezenta modificarea cotelor acţionarilor de participare la profitul şi pierderile societăţii, după cum urmează: Siveco Netherlands - 63,7066%, Alexandru-Mihail Rădăşanu - 28,2841%”, conform deciziei AGA din data de 25 iu­lie 2017.  Siveco, unul dintre cei mai mari producători locali de software de pe piaţa locală, le-a distribuit acţionarilor dividende de 22,7 mil. lei pentru perioada 2010-2015, cel mai mare beneficiar fiind Alexandru Rădăşanu - vicepreşedinte şi cofondator al companiei (19,6 mil. lei).

După el, mai beneficiază Florin Ilia - director general al companiei (1,1 mil. lei) - şi Doina Binig - vicepreşedinte pentru strategie (0,1 mil. lei), conform unui document publicat de firmă în Monitorul Oficial. Siveco a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 150 mil. lei (33,4 mil. euro), în scădere cu 32,6% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO