Business Hi-Tech

Cum să îţi transformi iPhone-ul în cel mai inteligent mouse de PC. VIDEO

Cum să îţi transformi iPhone-ul în cel mai inteligent...

Autor: Octavian Calei

16.02.2013, 16:08 1479

O companie americană, "Spicebox", adună fonduri pentru a crea un dispozitiv care poate transforma un iPhone într-un maus de computer, telecomandă pentru console de jocuri sau pentru televizor, scrie Business Insider.

Dispozitivul intitulat "Mauz" se ataşează la telefon şi îl face capabil să detecteze mişcarea în plan 3D sau gesturi vizuale.

Invenţia permite "conectarea unui maus şi al unui controller Wii la telefon, adăugându-i chiar şi funcţionalitate Kinect (tehnologie Xbox de control prin gesturi a jocurilor video - n.r.)", arată materialul promo al companiei.

În modul de operare ca maus pentru computer, se pot crea scurtături pentru aplicaţii sau se poate controla prin gesturi în spaţiu tridimensional unele aplicaţii. Cu ajutorul dispozitivului, iPhone-ul se poate conecta şi la televizoarele inteligente permiţând controlul prin gesturi vizuale. Telefonul "vede" chiar şi mişcarea mâinii pe deasupra ecranului şi apoi trimite comenzile către televizor.

Spicebox este o companie care îşi propune să producă aplicaţii pentru smartphone şi accesorii hardware.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO