Business Hi-Tech

Cum rămân bogaţii bogaţi: Gigantul condus de Warren Buffett a câştigat 40 de miliarde de dolari în ultimele patru luni din investiţia în Apple, unde s-a adăpostit la începutul crizei

Cum rămân bogaţii bogaţi: Gigantul condus de Warren...

Autor: Alex Ciutacu

17.07.2020, 13:25 639

Warren Buffet, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din lume, a reuşit să obţină câştiguri de 40 miliarde dolari din martie până în prezent, în urma unui pariu inspirat pe gigantul Apple, potrivit CNBC.

Investiţia în Apple reprezintă astăzi 40% din portofoliul Berkshire Hathaway - gigantul de investiţii pe care Buffett l-a fondat şi pe care îl şi conduce.

Prin această investiţie într-un gigant de tehnologie, miliardarul a reuşit să se adăpostească de furtunile bursiere din primele luni ale crizei, în timp ce alte active din portofoliu au înregistat scăderi masive în domenii precum asigurări sau energie.

Investiţia lui Buffett în Apple a fost una neobişnuită încă din mai 2016, când unul dintre locotenenţii lui a ales să parieze pe gigantul de tehnologie, deşi „Oracolul din Omaha” – aşa cum este cunoscut Warren Buffett – a avut mereu o aversiune faţă de companiile din tehnologie. Atunci Berkshire Hathaway cumpăra primele 10 milioane de acţiuni Apple.

Astăzi, Berkshire Hathaway deţine 245 milioane de acţiuni Apple, cu o valoare totală de peste 95 miliarde dolari, ceea ce face ca fondul să fie al doilea cel mai mare investitor din spatele Apple, după Vanguard.

Pentru a achiziţiona până la participaţia actuală, Berkshire a plătit un total de 35 miliarde dolari, adică 141 dolari per acţiune, conform estimărilor CNBC, bazate pe detaliile din scrisoarea anuală trimisă către acţionari în 2019.

Astfel, Berkshire Hathaway a câştigat în total 60 miliarde dolari până acum din investiţia în Apple.

Acţiunile Apple au înregistrat o creştere de 10% în luna iulie, până acum, ceea ce generează un avans total de 32% de la începutul anului.

Preţul unei acţiuni Apple se situează astăzi la 386 dolari, la o valoare de piaţă de peste 1.670 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO