Business Hi-Tech

Cum priveşte piaţa imobiliară tehnologia: Executivii din sectorul imobiliar nu privesc robotica şi inteligenţa artificială ca pe o prioritate pentru afaceri

Cum priveşte piaţa imobiliară tehnologia: Executivii...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

13.08.2018, 14:18 113

Tehnologia nu este privită ca o prioritate pentru executivii din sectorul imobiliar, doar 17% aceştia considerând ameninţările cibernetice un pericol pentru perspectivele de creştere ale afacerilor, arată ediţia 21 a raportului global CEO Survey, realizat de PwC.

„Doar 17% dintre executivii din domeniul imobiliar consideră ameninţările cibernetice drept un real pericol pentru perspectivele de creştere ale afacerilor, comparativ cu 40% din totalul celor intervievaţi din toate sectoarele economice. Chiar şi mai puţini dintre decidenţii acestui sector (10%) văd în rapiditatea cu care evoluează tehnologia o ameninţare la adresa propriilor organizaţii, comparativ cu 38% din totalul executivilor care au luat parte la acest sondaj”, arată studiul.

Studiul arată că în privinţa oportunităţilor, doar 20% dintre directorii generali din imobiliare spun că au înţeles pe deplin cum robotica şi inteligenţa artificială pot îmbunătăţi serviciile pentru clienţi, comparativ cu 47% dintre executivii activi în toate sectoarele.

Potrivit raportului, sectorul imobiliar pare a fi în urmă şi atunci când vine vorba despre atragerea forţei de muncă cu abilităţi digitale, doar 43% dintre executivii din sectorul imobiliar, comparativ cu 60% per total, şi-au redefinit strategia de resurse umane astfel încât să poată angaja astfel de talente.

„Sectorul imobiliar, caracterizat de o utilizare intensivă a capitalului, este, în mod tradiţional, unul în care deciziile se iau mai greu şi poate fi câteodată marcat de conservatorism. Tehnologia, noile tendinţe în materie de urbanism şi schimbările la nivel social pe care le traversăm sunt elemente ce trebuie luate în calcul de către executivii din domeniu, astfel încât să se poată adapta noilor cerinţe venite din partea pieţei. Un prim pas în adresarea acestor noi tendinţe trebuie să fie axat pe recuperarea decalajului faţă de alte industrii în adoptarea tehnologiilor digitale”, a precizat Francesca Postolache, partener audit, coordonatorul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO