Business Hi-Tech

Cum funcţionează lobby-ul: SUA şi Canada intervin pentru a ajuta BlackBerry în discuţiile cu Emiratele Arabe Unite

Cum funcţionează lobby-ul: SUA şi Canada intervin pentru a ajuta BlackBerry în discuţiile cu Emiratele Arabe Unite
06.08.2010, 16:24 23

Guvernele american şi canadian, împreună cu Research In Motionpoartă discuţii cu autorităţile din Emiratele Arabe Unite înîncercarea de a-i convinge pe oficiali să renunţe la restricţiileimpuse serviciilor de comunicaţii mobile ale BlackBerry, informeazăBloomberg.

Arabia Saudită a anunţat la 3 august că va cere celor treioperatori de telefonie mobilă din această ţară să opreascăserviciile de mesagerie ale BlackBerry de astăzi. Conformutilizatorilor din regat o serie de servicii oferite de telefoanelelor mobile au fost întrerupte azi, înainte ca acestea să revină lanormal.

Guvernele american şi canadian au declarat joi că se află îndiscuţii cu guvernele străine pentru a găsi o soluţie la aceastăproblemă.

RIM se confruntă cu tot mai multe critici legate de serviciilede e-mail şi mesagerie în ţări precum Emiratele Arabe Unite, ArabiaSaudită sau India.

Conform Financial Times, serviciile BlackBerry folosesc reţeleinterne codificate care nu pot fi monitorizate de guvern, companiaproducătoare fiind singurul furnizor de servicii de date dinEmirate care refuză accesul autorităţilor la sistemele proprii.

Motivaţia oficială a autorităţilor din EAU a fost că "anumiteservicii BlackBerry permit utilizatorilor să acţioneze fără niciunfel de răspundere juridică, prezentând astfel riscuri juridice,sociale şi de securitate naţională".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO