Business Hi-Tech

Cum arată piaţa de smartphone-uri în T3. Ce livrări au avut cei mai mari producători de telefoane mobile

Cum arată piaţa de smartphone-uri în T3. Ce livrări...

Autor: Adrian Popa, Mediafax

01.11.2019, 14:04 496

Compania Huawei, care este supusă unor sancţiuni impuse de guvernul SUA, a livrat 66,7 milioane de smartphone-uri în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în creştere cu 29% faţă de perioada similară din 2018, potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics.

Compania din China s-a apropiat, în cel de-al treilea trimestru al anului, de rivala Samsung, care a livrat 78,2 milioane de smartohone-uri, în creştere cu 8% comparativ cu perioada iulie - septembrie a anului trecut.

Al treilea jucător de pe piaţa mondială de smartphone-uri, Apple, a livrat mai puţine unităţi în cel de-al treilea trimestru. Compania americană a livrat 45,6 milioane de smartphone-uri iPhone, în scădere cu 3% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Performanţa foarte bună a Huawei a dus la creşterea pieţei globale de smartphone-uri în perioada analizată, cu 2%, acesta fiind primul avans după doi ani de declin.

Compania a crescut puternic în China în timpul trimestrului, cu 66%, în timp ce piaţa a consemnat un declin de 3%, potrivit firmei de cercetare a pieţei Canalys.

Pe locurile patru şi cinci s-au situat, pe piaţa globală, în perioada iulie - septembrie 2019, companiile chineze Xiaomi şi Oppo, cu 32,3 milioane, respectiv 29,4 milioane de unităţi livrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO