Business Hi-Tech

Cum arată noua consolă Nintendo Wii U, aşteptată în Europa în luna noiembrie. Galerie FOTO

Cum arată noua consolă Nintendo Wii U, aşteptată în Europa în luna noiembrie. Galerie FOTO

Cum arată Wii U. Sursa: Engadget

Autor: Octavian Calei

15.09.2012, 16:21 762

Compania Nintendo a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă de la New York că noua consolă video Nintendo Wii U va fi lansată pe 30 noiembrie în Europa în două versiuni, una de 300 de dolari (230 euro) şi alta de 350 de dolari (270 euro), anunţă Reuters.

Versiunea de 300 de dolari are 8Gb memorie internă şi cea de 350 de dolari are o memorie mai mare, de 32Gb. Memoria poate fi extinsă prin carduri SD sau unităţi de stocare pe USB.

Wii U va avea integrat un decodor DVR care va permite vizionarea şi înregistrarea programelor TV. De asemenea, consola va permite navigarea pe internet prin conexiune wireless. Opţional, se poate cumpăra un adaptor pentru LAN ce poate fi instalat într-unul dintre cele patru porturi USB.

Maneta de control include un ecran tactil de 6 inci cu aspect 16:9 care va afişa imaginile de pe televizor, o cameră video, un microfon, difuzoare stereo, funcţie de vibraţii, accelerometru, senzor giroscopic şi geomagnetic. Bateria controllerului Wii U este reîncărcabilă şi are o autonomie de 3-5 ore, potrivit siteului Nintendo. O altă dotare o reprezintă suportul pentru NFC ("near field communication"), tehnologie care permite citirea datelor electronice de la distanţă.

Wii U este dotată cu un microprocesor IBM multi-core şi un procesor grafic AMD Radeon cu tehnologie High Definition ce suportă rezoluţii 1080p, 1080i, 720p, 480p şi 480i. Sunetul este procesat pe 6 canale.

Vestea bună este că Wii U va fi compatibil cu majoritatea softurilor şi accesoriilor generaţiei Wii.

Wii U este succesoarea consolei Wii şi concurează cu Sony PlayStation 3 şi Xbox 360, ce au preţuri care pornesc de la 250 de dolari, respectiv 200 de dolari. Wii a devenit imediat după lansare, în 2006, cea mai bine vândută consolă din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO