Business Hi-Tech

Cu ce i-a dezamăgit iPhone 5 pe criticii care l-au testat

Cu ce i-a dezamăgit iPhone 5 pe criticii care l-au testat

Autor: Octavian Calei

19.09.2012, 18:08 6932

iPhone 5, noul telefon lansat de Apple, a atras impresii pozitive din partea tuturor criticilor care l-au testat: design reuşit, ecran mare, baterie mai bună, viteză mai mare, dar ceea ce i se reproşează dispozitivului este noua aplicaţie Maps, scrie Bloomberg.

Apple a renunţat odată cu trecerea la sistemul de operare iOS6 la aplicaţia produsă de Google pentru hărţi. Noul program pentru hărţi şi navigare GPS este creat de către Apple. Părerea multor specialişti este că aplicaţia produsă de Apple este inferioară Google Maps, în principal, din cauza lipsei ghidului pentru sistemul de transport public.

"Cel mai mare dezavantaj pe care l-am observat la noua aplicaţie pentru hărţi este că îi lipseşte explorarea fotografică a străzilor de la Google, o unealtă foarte utilă. Şi în al doilea rând, lipsa ghidului pentru mijloacele de transport în comun", scrie Walt Mossberg de la Wall Street Journal. El apreciază totuşi precizia sistemului de navigare.

"Noua aplicaţie pentru hărţi va avea cel mai mare impact asupra utilizatorilor. În general, noi găsim noile hărţi mai frumoase şi mai rapide, finisate şi plăcute din punct de vedere estetic. Dar, nu sunt nici pe de parte atât de complexe precum Google Maps disponibile pe Android", scrie Tim Stevens de la Engadget.

În plus, Josh Carr, fost editor pe blogul Apple TUAW, după ce a testat noua aplicaţie Maps din iOS 6 a spus că aceasta este mult mai slabă decât cele precedente pentru că o dată ce Apple a renunţat la Google Maps, a renunţat şi la baza de date enormă a celui mai mare motor de căutare. Aplicaţia pentru hărţi de pe iPhone 5 foloseşte baza de date Yelp, mult mai slabă.

iPhone 5 este cel mai bun smartphone la ora actuală, lăsând la o parte aplicaţia Maps, concluzionează Mossberg, de la WSJ. Rich Jaroslovsky, editor la Bloomberg, a declarat că noul iPhone este "cel mai frumos telefon pe care îl poţi cumpăra".

Noul iPhone a fost lansat pe 12 septembrie şi precomenzile au depăşit 2 milioane de unităţi într-o singură zi, depăşind recordul stabilit anterior de iPhone 4S.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO