Business Hi-Tech

Cu cât s-au ieftinit gadgeturile în ultimul deceniu. În 1985 un telefon mobil costa 3.000 de dolari

Cu cât s-au ieftinit gadgeturile în ultimul deceniu. În 1985 un telefon mobil costa 3.000 de dolari

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

25.07.2011, 20:13 810

Legea lui Moore va mai fi valabila probabil doar un deceniu,semn ca progresul tehnologic exponential din alti ani nu mai poatetine pasul multa vreme. Creativitatea si inovatia devin de asemeneadin ce în ce mai putin vizibile în lumea tehnologiei, explicândastfel absenta unei noi revolutii tehnologice semnificative.


Consumatorii cauta mai degraba simplitate si cheltuie mai putin,lucru care îi determina si pe producatori sa încetineascainvestitiile în cercetare si dezvoltare si sa se orienteze mai multspre profitabilitate. Se apropie tehnologia, asa cum o stim astazi,de limite?


Gordon Moore a facut in 1965 o observatie despre progresultehnologic. La acea vreme, cand tehnologia era intr-un stadiurelativ incipient de dezvoltare, Moore s-a aratat convins saputerea de calcul se va dubla la fiecare aproximativ doi ani,evolutie masurabila prin numarul de tranzistori dintr-un cip.


Si, cel putin pana acum, a avut dreptate, contribuind chiar lamaterializarea teoriei devenite ulterior punct de referinta pentruindustria IT, denumita in mod emblematic "legea lui Moore" - treiani mai tarziu, in 1968, a pus alaturi de Robert Noyce bazele IntelCorporation, cel mai mare producator de microprocesoare din lume.Citiţi mai mult despre limitele inovaţiei pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO