Business Hi-Tech

Cristina Dăianu, Partener în cadrul firmei de avocatură Dentons, devine Coordonator al Ariei de Practică VentureTech din Bucureşti. “Scena start-up-urilor din domeniul tehnologiei cunoaşte un real succes în ultima vreme în România”

Cristina Dăianu

Cristina Dăianu

Autor: Cristina Bellu

29.07.2020, 15:34 149

Cristina Dăianu, Partener în cadrul firmei de avocatură Dentons, principala firmă de avocatură la nivel global, a fost promovată la statutul de Coordonator al Ariei de Practică VentureTech din Bucureşti, în urma rezultatelor obţiunute de-a lungul timpului, privind asistenţa şi colaborările cu incubatoare şi acceleratoare de afaceri, fondatori de start-up-uri şi investitori în fonduri cu capital de risc.

”Scena start-up-urilor din domeniul tehnologiei a cunoscut un real succes în ultima vreme în România, dovadă fiind numeroasele asocieri şi afaceri, noile acceleratoare, rundele de majorare a capitalului şi fondurile de finanţare. Mă simt onorată pentru că am fost aleasă drept Coordonator al Ariei de Practică VentureTech, un domeniu în care se prevăd perspective promiţătoare în  viitor, precum şi pentru că pot contribui în mod activ la ecosistemul tehnologic aflat într-o continuă expansiune la nivel local,” spune Cristina Dăianu, Partener şi Coordonator al Ariei de Practică VentureTech din Bucureşti.

Cristina Dăianu, Partener, având o experienţă de peste 15 de ani în domeniul tehnologiei şi al investiţiilor cu capital de risc precum şi în drept societar, fuziuni şi achiziţii, şi-a concentrat activitatea pe reprezentarea companiilor de tehnologie aflate în plină dezvoltare, într-o gamă largă de tranzacţii cu capital de risc, capital privat, tranzacţii strategice şi tranzacţii cu valori mobiliare.

De-a lungul timpului, Cristina Dăianu şi-a cultivat un portofoliu stabil de clienţi investitori germani şi este Vicepreşedinte al Tribunalului Arbitral din cadrul Camerei de Comerţ Româno-Germane.

“Înfiinţarea unei arii de practică dedicate VentureTech în Bucureşti, şi coordonată de un partener cu experienţă  precum Cristina Dăianu este cel mai logic pas pe care îl puteam urma într-un moment în care lumea ia în calcul piaţa din România pentru companiile de tip unicorn şi pre-unicorn,” explică Perry Zizzi, Managing Partner, Dentons Bucureşti.  

Cu o prezenţă la nivel global în principalele pieţe din domeniul tehnologiei precum Silicon Valley, New York, Boston, Vancouver, Toronto, Londra, Berlin, Moscova şi Beijing, Dentons se remarcă printr-o perspectivă unică asupra evoluţiei tendinţelor din industrie precum şi asupra oportunităţilor din pieţele emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO