Caută doar în titlu
Business Hi-Tech

Cristina Creţu, senior privacy & technology consultant, MPR Partners: Obligaţia de a înlocui echipamente deja instalate ar aduce un potenţial Armageddon pentru operatorii de telefonie mobilă. Unii ar putea să iasă de pe piaţă sau să îşi restrângă activitatea

Videoconferinţa ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?

Potenţiala obligaţie de a înlocui echipamente deja instalate din reţelele de telefonie mobilă, care ar putea surveni în urma unor restricţii, are potenţialul de a genera un adevărat Armageddon pentru operatorii de telefonie mobilă, întrucât ar genera costuri de ordinul miliardelor de euro şi ar întârzia adopţia tehnologiei 5G cu cel puţin cinci ani, a explicat Cristina Creţu, senior privacy & technology consultant , MPR Partners Î Maravela, Popescu & Asociaţii, în cadrul videoconferinţei ZF - CE PLANURI ARE ROMÂNIA CU TEHNOLOGIA 5G?, realizată în parteneriat cu casa de avocatură MPR Partners.

„Din declaraţiile operatorilor de telefonie mobilă potenţial afectaţi de aceste măsuri se vorbeşte de un potenţial Armaggedon, despre costuri de miliarde şi despre întârzieri în implementarea 5G cu până la 5 ani, acest termen fiind necesar pentru eliminarea anumitor echipamente din reţea şi înlocuirea cu echipamente noi”, a declarat Cristina Creţu, în cadrul evenimentului ZF.

Dacă lucrurile ar evoluea în această direcţie, mai multe servicii precum telemedicina ar putea întârzia să ajungă la nivel naţional, întrucât operatorii ar trebui să îşi direcţioneze eforturile înspre aceste înlocuiri pe reţea.

„Ori în această perioadă este evident că nu va putea avea loc inovare, nu vor putea fi lansate servicii atât de necesare, nu putem vorbi de IoT, de telemedicină, atâta timp cât nu avem infrastructura necesară petnru a deservi aceste servicii, atâta timp cât operatorii ar fi forţaţi să îşi îndrepte eforturile spre schimbări în reţea, schimbări care pot fi costistioare, şi nu pentru dezvoltarea acestor reţele de tip 5G, iar cei care vor plăti costul final vor fi consumatorii pentru că e posibil să nu poată avea acces la aceste servicii, e posibil să fie foarte scumpe şi să fie limitat la un număr mic de utilizatori”, a spus Cristina Creţu.

Ea a avertizat că unii operatori ar putea părăsi piaţa, întrucât nu ar mai putea concura în această piaţă.

„Este posibil să ajungem în situaţia în care operatori telecom să fie nevoiţi să iasă de pe piaţă sau să îşi restrângă activitatea şi să nu poată concura în mod corespunzător pe această zonă de 5G”, a menţionat specialistul.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.