Business Hi-Tech

Cristina Berta Jones, omul cheie din tranzacţia eMAG - Naspers din 2012, s-a retras din boardul celui mai mare magazin online local. Noul membru în CA-ul eMAG vine din Ungaria

Cristina Berta Jones, omul cheie din tranzacţia eMAG -...

Autor: Adrian Seceleanu

29.10.2018, 04:00 2043

Cristina Berta Jones, directorul operaţional al diviziei Naspers care răspunde de fuziuni şi achiziţii, strategie şi managementul portofoliului de pe segmentul de comerţ electronic al gigantului Naspers din Africa de Sud, s-a retras luna trecută din Consiliul de administraţie al Dante Internaţional, compania care administrează eMAG - cel mai mare magazin online local, cu afaceri şi în alte ţări din regiune. Berta Jones, originară din Timişoara, a fost omul cheie în negocierile duse de Naspers pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al eMAG în 2012, după cum a povestit ea într-un interviu pentru revista Business Magazin. Imediat după tranzacţia anunţată în 2012, ea a intrat în Consiliul de administraţie al eMAG, poziţie la care a renunţat luna trecută.

“Hotărâre din data de 03.09.2018, a adunării generale ordinare a acţionarilor Dante Internaţional: Acceptarea renunţării la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii de către dna Cristina-Gabriela Berta-Jones. Cu voturile afirmative exprimate de acţionarii reprezentând 100% numărul total de drepturi de vot în Societate existente în legătură cu această hotărâre să recunoască şi să accepte renunţarea la mandatul de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, cu efect de la data de 03.09.2018 a dnei Cristina-Gabriela Berta-Jones”, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de companie.

Berta Jones a fost înlocuită în CA-ul eMAG de Annamaria Beke, de naţionalitate maghiară, care ocupă poziţia de director pentru planificare financiară şi analiză (FP&A) în cadrul sediului din Amsterdam al grupului Naspers. “Hotărâre din data de 03.09.2018, a adunării generale ordinare a acţionarilor Dante Internaţional: Numirea Annamaria Beke ca nou membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru un mandat (prin derogare de la art. 7.7 din actul constitutiv al Societăţii), valabil în perioada 25.10.2020. Având în vedere că, potrivit actului constitutiv al Societăţii, Consiliul de Administraţie al Societăţii este format din 5 (cinci) membri: 3 (trei) administratori A, 1 (un) administrator B şi (un) 1 administrator C, cu voturile afirmative exprimate de acţionarii, reprezentând 100% numărul total de drepturi de vot în Societate, să numească următoarea persoana în calitate de administrator A şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii, pentru un mandat cu efect de la data de 03.09.2018 şi până la data de 25.10.2020: Annamaria Beke, cetăţean ungur, născută în Budapesta, Ungaria, în funcţia de administrator A”, conform sursei citate.

Beke a lucrat anterior pentru Michelin şi grupul Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH).
Grupul eMAG a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală, prin toate companiile pe care le deţine pe toate pieţele pe care este prezent, de 4,06 mld. lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior. În România afacerile eMAG au crescut cu 28%, la 2,58 miliarde de lei, conform datelor comunicate anterior de companie.

Compania Dante Internaţional a raportat pentru 2017 la Finanţe afaceri de 3,309 mld. lei (724,5 mil. euro), în creştere cu 33,9% faţă de anul anterior, suma reflectând şi afacerile companiei de pe alte pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO