Business Hi-Tech

Cristian Munteanu, managing partner Early Game Ventures: Următorii 3-4 unicorni o să apară în circa cinci ani în România, este nevoie de timp

ZF Digital Summit 2021

Cristian Munteanu, managing partner Early Game Ventures

Cristian Munteanu, managing partner Early Game Ventures

Autor: Miruna Diaconu

11.11.2021, 17:07 135

Următorii unicorni pe care România îi va putea să mai aibă vor apărea în anii viitori, circa 3-4 unicorni vor mai fi în circa cinci ani, este de părere Cristian Munteanu, managing partner Early Game Ventures. El este de părere că este nevoie de timp ca România să mai poată avea un unicorn.

De asemenea, Cristian Munteanu precizează faptul că a observant un trend al îmbunătăţirii calităţii fondatorilor de start-up-uri.

„Pot să observ un trend de îmbunătăţire a calităţii fondatorilor, aş spune că se datorează lărgirii bazei de selecţie, dacă în 2012-2019 erau un număr relative mic de oameni care ieşeau din alte industrii ca să îşi facă prorpiul start-up, acum numărul acestora este mai mare, start-up-urile au devenit cool, aplicând la o bază foarte mare standardele de calitate se văd rezultatele”, spune el.

Cristiam Munteanu adaugă faptul că anul 2022 va fi un an foarte important, un al al confirmărilor. Două dintre start-up-urile pe care le au în portofoliu urmează să aibă discuţii pentru o finanţare Seria A în perioada următoare, iar în 2022 vor mai fi chiar 6-8 finanţări ale investitorilor străini. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO