Business Hi-Tech

Cristian Dascălu, Techcelerator & GapMinder: Avem un buget de 1 milion de euro pentru investiţii în start-up-uri tech

Cristian Dascălu, Techcelerator & GapMinder: Avem un...

Autor: Adrian Seceleanu

05.03.2019, 00:07 1013

Techcelerator, programul de accelerare pentru start-up-uri de tehnologie susţinut de fondul de investiţii GapMinder Venture Partners, are pentru acest an un buget de un milion de euro pentru susţinerea afacerilor antreprenoriale locale, în creştere faţă de anul anterior. 

“Am rezervat un milion de euro pentru investiţiile din runda aceasta. Am trecut de la o investiţie minimă de 25.000 de euro la una 50.000 de euro“, a declarat într-un interviu pentru ZF Cristian Dascălu, co-fondator al Techcelerator şi partener în cadrul Gapminder Venture Partners. Anul trecut Techcelerator a discutat cu peste 300 de companii locale şi a investit în 17. 

Gapminder, fondul care susţine componenta de finanţări a programului de accelerare, şi-a început activitatea în 2018 cu fonduri totale de 26 mil. euro - în majoritate din fonduri europene -, iar în prezent se află în discuţii cu investitori pentru a atrage capital nou, ţinta fiind ca la jumătatea anului volumul total al fondurilor să ajungă la 40 mil. euro, conform datelor furnizate anterior pentru ZF de reprezentanţii fondului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO